Kuva: Jussi Häkkilä

Kallion ja Soiten alueilla yhä paljon koronatartuntoja

28.03.2022 12:38 - Jussi Häkkilä

Koronavirusta esiintyy peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella edelleen paljon.

Koronavirusta esiintyy peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella edelleen paljon. Näytteenotossa otetaan noin 550 koronanäytettä viikossa, ja suurin osa niistä on positiivisia. Näytteenottoa keskitetään tilanteesta johtuen edelleen riskiryhmäläisiin, raskaana oleviin, varusmiehiin sekä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöihin. Ajan näytteenottoon voi varata puhelimitse tai Omaolo-palvelussa, johon on avattu lisää ajanvarausaikoja. Kallion vuodeosastolla koronapotilaiden määrä on lisääntynyt. Potilaita on kuitenkin alle kymmenen.  
Tällä viikolla Kallion alueella koronarokotuksia annetaan Alavieskassa ja Sievissä kuntien neuvoloissa ja Ylivieskassa seurakuntakoti Mariassa.  

Koronatartuntojen määrä ja sairaalahoidon tarve jatkuvat erittäin korkeana myös Soiten alueella. Viime viikon aikana todettiin yhteensä 1 129 uutta tartuntaa. Näytteitä otettiin viime viikolla 1 994, niistä positiivisten osuus oli 57 prosenttia. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 19 koronapotilasta.

Lue myös: Tilojen terveysturvalliseen käyttöön velvoittavaa päätöstä jatketaan Lapissa

Kilpailut

Uusimmat