Kuva: Oulun Energia/Kati Leinonen

Energiayhtiöt: Kasvatusmetsien ensiharvennusrästien purkaminen ja energiaturpeen hyödyntäminen keinoja turvata huoltovarmuus lähivuosina

07.03.2022 08:19 - Jussi Häkkilä

13 kaupunkiympäristössä toimivaa energia-alan yritystä ovat huolissaan Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan aiheuttamasta epävarmuudesta Suomen energian huoltovarmuuden varmistamisessa.

13 kaupunkiympäristössä toimivaa energia-alan yritystä ovat huolissaan Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan aiheuttamasta epävarmuudesta Suomen energian huoltovarmuuden varmistamisessa. Niiden mukaan energiatarpeiden varmistamiseksi Suomen on syytä edistää omavaraisuutta ja huoltovarmuutta nopeasti myös bioenergian tuotannon lisäämisen kautta. Tähän nopeita väyliä tarjoavat kasvatusmetsien ensiharvennusrästien purkaminen ja energiaturpeen asettaminen jatkoajalle lähivuosiksi.
Noin viidennes Suomen energiahakkeesta tuodaan Venäjältä ja yleinen käsitys on, että energiantuonnin loppuminen Venäjältä ei aiheuta välittömiä ongelmia. Nopeasti muuttuvassa tilanteessa on kuitenkin katsottava muutamia kuukausia pidemmälle aikavälille ja valmisteltava toimenpiteitä, joiden avulla turvataan energiantarpeet seuraaville lämmityskausille. Kannanoton on allekirjoittanut mm. Oulun Energia.

Lue myös: Oulun Energia Sähköverkko laskee siirtohintojaan

Kilpailut

Uusimmat