Lions-klubit jakavat tällä ja ensi viikolla Ukrainasta paenneille Oulussa, Raahen seudulla, Lakeuden alueella ja Kainuussa noin 40:n euron avustuskasseja.
Pellon kunta ja Rovaniemen vastaanottokeskus ovat solmineet sopimuksen, joka mahdollistaa sodan jaloista paenneiden ukrainalaisten ohjaamisen vastaanottokeskuksesta Pelloon asumaan.
Maahanmuuttovirasto avaa uusia vastaanottokeskuksia, koska Ukrainasta paenneiden majoitustarve on Suomessa kasvanut.
Ukrainaa tukenut sodan vastainen mielenosoitus Oulun keskustassa sujui eilen iltapäivällä rauhallisesti.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen Alueelliset kehitysnäkymät -raportin mukaan Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa himmentää maakunnan talouden ja työllisyyden näkymiä.
Tänään vietetään Eurooppa-päivää. Eurooppa-päivä on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä.
Maahanmuuttovirasto valmistelee uusien vastaanottokeskusten perustamista, koska Ukrainasta paenneiden majoitustarve on Suomessa kasvanut.
Suomen, Ruotsin ja Norjan luterilaisten kirkkojen pohjoisimpien hiippakuntien piispat ja Oulun ortodoksisen hiippakunnan piispa tuomitsevat yhteisessä tämänpäiväisessä kannanotossaan Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.
Ohjelmassa on puheita ja yhteislauluna laulettava Finlandia hieman muunnelluin sanoin. Paikalle on kutsuttu jäseniä oululaisista kuoroista. Myös muut musiikkiesitykset ja yhteislaulut ovat mahdollisia.
Oulun Energia keskeyttää venäläisen hakkeen käytön energiantuotannossaan eikä ota enää vastaan Venäjältä tulevia hakekuormia solidaarisuuden osoituksena Ukrainalle.
13 kaupunkiympäristössä toimivaa energia-alan yritystä ovat huolissaan Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan aiheuttamasta epävarmuudesta Suomen energian huoltovarmuuden varmistamisessa.
Lapin kuntien päättämät avustukset annetaan rahana tai tarviketukena Suomen valtion tai luotettavan kansainvälisen avustusjärjestön kautta. Osa Lapin kunnista on myös päättänyt, että avustus suunnataan erityisesti Ukrainan lapsille.
Oulun teatterilla sytytetään kynttilät tämän viikon lauantaina kello 15 alkaen Ukrainan sodan jaloissa olevien lasten ja nuorten puolesta.
Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo kehottaa seurakuntia auttamaan ukrainalaisia.
Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Marko Korhonen oli juttusilla Pookin iltapäivässä.
Oulun seurakuntayhtymä tarjoaa majoituskäyttöön viittä leirikeskustaan, jotka ovat Lämsänjärven leirikeskus, Rokuan leirikeskus, Haukiputaalla sijaitseva Loisto, Kiimingissä sijaitseva Suvela sekä Kuusamossa sijaitseva Juuma. Keskuksiin on mahdollista majoittaa yhteensä noin 250 henkilöä. Tarvittaessa otetaan käyttöön myös muita tiloja. Lisäjärjestelyillä majoituspaikat vähintään tuplaantuvat. Mikäli Ouluun saapuu pakolaisia, seurakuntayhtymä käynnistää keräyksen heidän auttamisekseen. Keräykseen lahjoitettavat varat kohdennetaan Oulun seurakuntayhtymän diakoniatyölle.