Pattijoen Rivinrannan kalasataman tuntumassa tehdään luonnonhoitotöitä

07.02.2022 11:44 - Jussi Häkkilä

Lintuvesisuunnittelija Heli Suurkuukkaa Metsähallituksen Luontopalveluista haastattelee Jussi Häkkilä.

Pattijoen pohjoishaaran ja Olkijoen välisen ranta-alueen linnuston elinoloja parannetaan tänä talvena. Metsähallitus tekee alueella luonnonhoitotöitä, joiden tavoitteena on parantaa kosteikkolintujen pesimämenestystä. Linnut tarvitsevat avoimia alueita, joten myös kalasataman maisema muuttuu jonkin verran. 
Tänä talvena valtion mailla tehtävillä luonnonhoitotöillä avoimuutta lisätään kaatamalla laidunalueen keskellä olevia puustosaarekkeita. 
Raivaustöihin on toinenkin syy. Ilmastonmuutoksen myötä voimakkaiden tuulien aiheuttamat tuulitulvat ovat lisääntyneet pesimäaikana, joten myös korkeampia niittyalueita on raivattava avoimeksi, jotta linnut löytäisivät korkean meriveden aikaan kuivana pysyviä pesimäpaikkoja. Muutamia maisemapuitakin joudutaan poistamaan lintujen pesinnän turvaamiseksi. 

Työt tehdään loppuun vielä tämän talven aikana ennen kevättä ja pesimälintujen saapumista.  Pattijoella raivataan myös uutta laidunaluetta Riutan rantaan kahden nykyisen laidunalueen väliin jääneelle alueelle. Tälläkin alueella eläimet ovat joskus aiemmin laiduntaneet. 

Lue myös: Metsähallitus palkitsi yrittäjiä työn laadusta yli puolella miljoonalla eurolla

Kilpailut

Uusimmat