Vesitalousasiantuntija Riku Eskelistä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pattijoen kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Sari Pekkalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Rasvamontussa tehdään jälleen kone- ja sukuselvitys Pattijoella. Toimittajan setä, eli samasta puusta veistetty Kettu Pentti täytti reilut kolme vuotta sitten 80-vuotta ja ohjelmassa vierailtiin tuolloin mestarin itsensä perustamassa konemuseossa. Vanhalla ketulla on kuitenkin romppeita ympäri kyliä ja ohjelman aika loppui tuolloin auttamattomasti kesken. Nyt tehdään siis jatkokierros kokoelmaan ja värikkäät jututkaan ei lopu tältä ukolta kesken. Hallien erikoisuuksina mainittakoon Volvo puimakoneesta tehty traktori, harvinainen vuoden -64 Opel Blitz linja-auto ja ainut lajiaan maailmassa oleva ja valtavan kokoinen Koljat Farmall 6 traktori 50-luvulta. Jutun ohesta löytyy linkkejä myös aiempaan vierailuun ja sen koneisiin. Nyt on siis luvassa uusia härveleitä ja tässä inventaariossa nähtäviä kamppeita saattaa olla myös myynnissä, nimittäin mestaria ei kuulemma ole vihitty niiden kanssa :)
Lintuvesisuunnittelija Heli Suurkuukkaa Metsähallituksen Luontopalveluista haastattelee Jussi Häkkilä.
Superpesiksen joukkuemäärät ensi kaudelle sinetöitiin lopullisesti Pesäpalloliiton johtokunnan kokouksessa sunnuntaina.
Pattijoen työmaalla Ari Kettukankaan jututettavana yrittäjä Henri Honkonen.
Veikkoa jututtaa Ari Kettukangas. Alla kuvia askareista!
Esko Ehrolaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Eletään aatonaattoa ja Pattijoen ABC:n pihalla käy kova jouluvilske. Lehtelän Miska on varautunut kuusisesonkiin runsaalla kuormalla. Kettukankaan Ari kävi moikkaamassa ja katsastamassa kattauksen.
Rasvamonttu pärähtää takaisin kesätauolta! Tällä kertaa suunnataan Pattijoelle, josta löytyy innokas Nuffield -traktorien kerääjä Timosen Kari. Mies tuntee kyseisen merkin kuin omat taskunsa ja myös konstit, joilla pellin alle saadaan lisää vääntöä. Samalla kurkataan hänen monipuolinen nuffikokoelma ja muut meneillään olevat koneprojektit.
Viime yön rankat vesisateet nostivat Pattijoen virtaamaa runsaasti ja vedenpinta on noussut.
Raahessa Pattijoella Tuomiojantien varrella paloi eilen metsää parin aarin verran.
Rasvamontussa ei tällä kertaa putoa omena kauas puusta. Kettukankaan Pentti on toimittajan setä ja jutut on molemmilla yhtä pitkiä kuin leveitäkin. Konemies täyttää 80 vuotta, mutta ei aio juhlia pyöreitä. Lahjaksi tehtiin juhlahaastattelu. Pena tunnetaan mm. eräänlaisena "kylähulluna", murakuninkaana, autoilijana ja Pattijoen konemuseon perustajana. Mestarin pää on terävä kuin partaveitsi ja siellä syntyy nerokkaita keksintöjä. Uusinpana mm. laatikkokatokset!
Jouni Klaavua haastattelee Jussi Häkkilä.
Pattijoen kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Sari Pekkalaa ja johtokunnan jäsen Esko Ehrolaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Raahen kaupunki sekä Pattijoen jakokunta ovat käynnistäneet Pattijokea kuormittavien tekijöiden selvittämisen ja vesiensuojelusuunnittelun.