Kuva: Mari Korpua

Oulun poliisilaitoksen alueella rikokset ja hälytystehtävät vähenivät viime vuonna

03.02.2022 13:29 - Jussi Häkkilä

Oulun poliisilaitoksen alueella rikokset vähenivät viime vuonna, kun taas yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät tehtävät pysyivät jokseenkin edellisen vuoden tasolla.

Oulun poliisilaitoksen alueella rikokset vähenivät viime vuonna, kun taas yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät tehtävät pysyivät jokseenkin edellisen vuoden tasolla. Omaisuusrikoksia tuli poliisin tietoon lähes 1200 vähemmän, mutta henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia puolestaan 75 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Liikennerikosten määrä lisääntyi huomattavasti. Tämä johtui ylinopeustapausten kasvulla noin tuhannella edellisvuoteen verrattuna. Tietoon tulleiden huumausainerikosten määrä väheni lähes viidenneksellä.

Rikosten selvitystaso kohentui Oulun poliisilaitoksella entisestään. Erityisesti väkivaltarikoksia saatiin selvitettyä edellisvuotta tehokkaammin.

Erilaisia hälytystehtäviä Oulun poliisin hoidettavaksi tuli noin tuhat vähemmän kuin edellisvuonna, yhteensä lähes 87 000 tehtävää, joista kiireellisesti tai viipymättä hoidettavia hälytystehtäviä oli 43 000. 

Lue myös: Lapin poliisilaitos paljasti nuorten harjoittaman kannabiskaupan -osa epäillyistä alaikäisiä

Kilpailut

Uusimmat