Kuva: Fotolia

Reitti- ja aikataulumuutoksia Jokilaaksojen kuntien väliseen joukkoliikenteeseen

23.12.2021 12:15 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on tehnyt reitti- ja aikataulumuutoksia Jokilaaksojen kuntien väliseen joukkoliikenteeseen ensi vuoden alusta alkaen.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on tehnyt reitti- ja aikataulumuutoksia Jokilaaksojen kuntien väliseen joukkoliikenteeseen ensi vuoden alusta alkaen. Muutoksilla korjataan vuorojen ajoaikoja sekä parannetaan vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Haapajärven ja Ylivieskan rautatieasemilla. Lisäksi vaihtoyhteyksien näkyvyyttä reittioppaissa on parannettu.


Ajoaikoja korjataan Ylivieskan ja Kalajoen sekä Oulaisten ja Ylivieskan välisessä liikenteessä. Lisäksi Haapaveden ja Pulkkilan välillä reittiä muutetaan siirtämällä tähän asti Sulkakyläntietä pitkin ajaneet vuorot Pulkkilantielle.
Arkipäivisin Reisjärveltä Haapajärven rautatieasemalle ajavien vuorojen reittiä on muutettu hieman. Vuoroilta on nyt enemmän vaihtoaikaa Ylivieskaan lähtevien junien lisäksi myös junaliikennettä korvaaviin linja-autoihin. Ratatöiden vuoksi osa Iisalmen ja Ylivieskan välisistä junista on korvattu linja-autoilla.
Ylivieskan rautatieasemalla taas on parannettu vaihtoyhteyksiä Kalajoen suuntaan sekä Reisjärven ja Sievin suunnista. Ylivieskasta Kalajoelle koulupäivisin klo 16.45 lähtevää vuoroa myöhästytetään kymmenen minuuttia, jolloin syntyy uusi vaihtoyhteys etelästä saapuvalta junalta. Lisäksi vuoroa jatketaan Hiekkasärkille asti. Lauantaiaamuisin Reisjärveltä Sievin ja Sievin asemakylän kautta Ylivieskaan ajettavaa vuoroa taas aikaistetaan viisi minuuttia, jolloin vaihtoaika Ylivieskan rautatieasemalta etelään lähtevään junaan pitenee hieman. Vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla on myös Haapaveden, Nivalan, Oulaisten, Piippolan, Pulkkilan ja Pyhännän suunnan linja-autovuoroista.
Muutosten vuoksi matkustajia suositellaan tarkastamaan aikataulut ennen matkaa.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus käynnisti Koillismaan joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnittelun

Kilpailut

Uusimmat