Oulun Sanginjoesta halutaan kansainvälisesti tunnettu ympäristökasvatusalue

16.12.2021 14:59 - Jussi Häkkilä

Erikoissuunnittelija Ulla Matturia Metsähallituksen Luontopalveluista haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun Sanginjoen luonnonsuojelualueesta halutaan kehittää lähiluontokohde, jossa kaikilla on yhdenvertainen mahdollisuus luontoelämyksiin. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi esteettömiä reittejä, julkista liikennettä ja selkeää opastusta. Toinen kantava teema kehittämissuunnitelmassa on ympäristökasvatus. Pitkällä tähtäimellä Sanginjoesta halutaan tehdä kansainvälisesti tunnettu ympäristökasvatusalue. Tavoitteena on, että vierailu Sanginjoella kuuluu jokaisen oululaisen peruskoulun opetussuunnitelmaan.
Metsähallitus on laatinut alueelle kehittämissuunnitelman, joka ulottuu vuoteen 2030 asti.
Tämän hetken arvion mukaan kehittämissuunnitelmassa esitettyjen toimenpiteiden hinta nousee yli kahteen miljoonaan euroon.

Alkuvaiheessa Sanginjoen nykyiset reitit ja rakenteet kunnostetaan, mutta lähivuosina uusiakin reittejä on tulossa. Isonkankaanjärvelle ja Loppulan lähelle rakennetaan uusi esteetön reitti, suojelualueen länsilaidalle tehdään lyhyehkö rengasreitti ja yhdysreitti lännestä Loppulaan. Uudistukset on tarkoitus saada valmiiksi Oulun kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026 mennessä.

Lue myös: Oulun kaupunki lahjoitti eurolla loput Sanginjoen ulkometsän alueesta valtiolle - Metsähallitus käynnistää uuden luonnonsuojelualueen kehittämisen

Kilpailut

Uusimmat