Kuva: Jussi Häkkilä

Seppo Säynäjäkankaan Tiedesäätiön apuraha kahdelle Oulun yliopiston tutkijalle

16.12.2021 08:38 - Jussi Häkkilä

Seppo Säynäjäkankaan Tiedesäätiö on myöntänyt apurahoja tieteelliseen tutkimukseen kolmelle tutkijalle.

Seppo Säynäjäkankaan Tiedesäätiö on myöntänyt apurahoja tieteelliseen tutkimukseen kolmelle tutkijalle. Apurahan saavat Marko Pakaslahti Oulun yliopistosta, Miika Köykkä Jyväskylän yliopistosta ja Jere Rusanen Oulun yliopistosta.
Pakaslahden väitöskirjatutkimus käsittelee happisaturaation mittaamista puettavalla elektroniikalla. Tutkimus keskittyy etenkin urheilusuorituksen aikana tapahtuvaan mittamiseen, mutta teknologiaa voidaan hyödyntää myös lääketieteellisissä laitteissa. Köykän tutkimus käsittelee ampumahiihdon reaaliaikaista tekniikkaa mittaavan laitteen kehittämistä ja Rusasen tutkimuksessa suunnitellaan integroituja tehovahvistinarkkitehtuureja 5G-millimetriaaltotaajuuksille.
Polar Electron Oy:n perustaja Seppo Säynäjäkankaan perustaman säätiön tarkoituksena on edistää suomalaista tutkimusta, kehittää suomalaisten tutkijoiden kansainvälistymistä ja nostaa tieteen tasoa jakamalla apurahoja lahjakkaiden tutkijoiden ja korkeakouluopiskelijoiden jatko-opintoihin.

Lue myös: Suomen Kotiseutuliitto jakoi apurahoja kotiseututyöhön Joensuuhun, Mikkeliin, Rovaniemelle, Kesälahdelle, Hauholle ja Alahärmään

Kilpailut

Uusimmat