Kuva: Fotolia

Oulujoen seurakunta ja Oulun Lintulammen asukasyhdistys palkittiin liikunnan edistämisestä

02.12.2021 11:30 - Jussi Häkkilä

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi tänään liikunnan Piikkarit-palkinnon sekä Liikkuvat-palkinnot.

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi tänään liikunnan Piikkarit-palkinnon sekä Liikkuvat-palkinnot. Piikkarit-palkinto myönnettiin Suomen Valmentajat ry:lle sukupuolten välisen tasa-arvon ja moniarvoisuuden edistämisestä. Palkinto on suuruudeltaan 7 000 euroa.
Liikkuva perhe -palkinto myönnettiin Oulujoen seurakunnalle, Liikkuva aikuinen -palkinto myönnettiin Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluille sekä Hengitysliitolle ja Ikiliikkuja -palkinto Turun kaupungin liikuntapalveluille ja Oulun Lintulammen asukasyhdistys ry:lle.

Oulujoen seurakunnan varhaiskasvatus sai 7 000 euroa jo useamman vuoden jatkuneesta, säännöllisestä perheille suunnatusta matalan kynnyksen ohjatusta ja omaehtoisesta liikunnasta ja siihen sisältyneestä viestinnästä.

Oulun Lintulammen asukasyhdistys sai 3 500 euroa. Palkitsemisperustelujen mukaan kyseessä on hieno esimerkki paikallisesta työstä, jossa verkottuminen on tuottanut monialaista osaamista ja iäkkäiden liikuttamista. Toimintakyvyn edistäminen on ollut keskiössä. Kohderyhmänä ovat sekä kotona asuvat että hoivan piirissä olevat ikäihmiset. Yhdistys on kehittänyt uutta toimintaa mm. kouluttamalla liikuntaneuvojia ja aloittamalla Mäntylän kotipesä -pienryhmätoimintaa. Pienryhmätoiminnassa vahvuutena on kodin lähellä toteutettu liikuntatoiminta ja kuljetuksen haasteeseen on vastattu mm. hyödyntämällä oppisopimusopiskelijoita saattoapuna.

Lue myös: Avustuksia lasten ja nuorten liikuntaharrastamiseen Pohjois-Pohjanmaalla

Kilpailut

Uusimmat