Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikaista haastattelee Jussi Häkkilä.
Aluehallintovirastot ovat antaneet määräykset elokuun yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisestä. Alle 500 hengen tilaisuudet sallitaan. Yli 500 hengen sisä- ja ulkotilaisuuksia voi järjestää, jos järjestelyissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Rajoitusten lieventyessä tapahtumajärjestäjän vastuu tapahtuman turvallisuudesta korostuu entisestään. Päätöksiä tarkastellaan uudelleen, jos epidemiologinen tilanne Suomessa muuttuu heinäkuun aikana merkittävästi huonompaan suuntaan. Tartuntatautilaki mahdollistaa määräysten antamisen korkeintaan yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan.
Vuokatti-Ruka urheiluakatemia ja Vuokatin valmennuskeskus sai 450 000, Lapin urheiluakatemia ja Lapin urheiluopiston valmennuskeskus 190 000, Oulunseutu urheiluakatemia 100 000, ja Keski-Pohjanmaan urheiluakatemia 40 000 euroa.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut ammatillisen koulutuksen järjestäjille 32 miljoonaa euroa.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kunnille 1,3 miljoonaa euroa kulttuurin kehittämistehtäviin ja kokeiluihin.
Valveen elokuvakoulun tuottaja Tommi Nevalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 300 000 euroa grooming-ilmiön ennaltaehkäisyyn Osaamiskeskus Koordinaatille Ouluun.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut kuluvan vuoden valtionavustukset liikuntajärjestöille
Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi tänään seitsemän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää Suomi-palkinnoilla.
Sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat jakaneet lapsi- ja perhejärjestöille sekä nuorisotyöhön 117 miljoonaa euroa Veikkauksen tuotoista.
Pohjois-Suomesta suurimmat avustukset, 750 000 euroa, saivat Iin liikuntakeskus ja Kalajoen Merenojan liikuntahalli.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on hyväksynyt liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelman vuosille 2017-2020. Yhteensä 53 liikuntapaikkahanketta eri puolilta Suomea hyväksyttiin rahoitussuunnitelman piiriin. Rahaa näille on tarjolla yhteensä 42 350 000 euroa.