Kuva: Mika Friman

Oululaisvalokuvaaja Sanna Krookille Jenny ja Antti Wihurin rahaston WihuriEfekti-taidepalkinto

29.11.2021 08:50 - Jussi Häkkilä

Oululainen valokuvaaja Sanna Krook sai perjantaina Jenny ja Antti Wihurin rahaston jakaman 7000:n euron WihuriEfekti-taidepalkinnon.

Oululainen valokuvaaja Sanna Krook sai perjantaina Jenny ja Antti Wihurin rahaston jakaman 7000:n euron WihuriEfekti-taidepalkinnon.

Perusteluissa kerrotaan, että Sanna Krookin valokuvasarja Teräsmiehen tytär on taitavasti koostettu kokonaisuus, jonka oivaltavat ja yllättävätkin rinnastukset rakentavat koskettavia tarinoita. Sarjassa yhteisöä tarkastellaan ihmisen arjen ja jokapäiväisyyden näkökulmasta. Teossarjalla on ilmeinen yhteiskunnallinen ulottuvuus, mutta omakohtaisuus on sen voima. Teräsmiehen tyttären konstailemattoman suora, mutta silti runnollinen, kokonaisuus on yksikertaisesti vaikuttava.

Teräsmiehen tytär -valokuvasarjan alkusysäyksenä olivat Krookin omat lapsuusmuistot ja teoksillaan hän käsittelee sitä, miten suhde kotipaikkaan rakentuu ja miten ihminen ympäristöään muokkaa. 

WihuriEfekti-palkinto on myönnetty vuodesta 2014 lähtien Lumipalloefekti -näyttelyyn osallistuvalle taiteilijalle tai taiteilijoille.

Lumipalloefekti on pohjoissuomalaista nykytaidetta esittelevä näyttely, jonka taiteilijat valitaan avoimen haun kautta. Aluenäyttelyä ovat järjestäneet vuorollaan vuodesta 2012 lähtien Oulun, Rovaniemen, Kemin ja Aineen taidemuseot.

Lue myös: Kasvit ja maisema -Jorma Keskitalon valokuvia Pyhäjoen kirjastossa

Kilpailut

Uusimmat