Kuva: Shutterstock

Yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty Pohjois-Pohjanmaalla sisätiloissa 26.11.-25.12. välisenä aikana - suuremman tilaisuuden järjestäminen edellyttää koronapassin yli 16-vuotiaalta

21.11.2021 13:59 - Ari Kettukangas

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi alueella. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on tällä hetkellä koronaepidemian leviämisalue ja tilanne on edelleen heikentynyt.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli viidenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella 26.11.-25.12. välisenä aikana. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi. Jos asiakas tai osallistuja ei esitä koronatodistusta, toiminnanharjoittajan tulee evätä pääsy yleisötilaisuuteen. Tartuntatautilain pykälään 58 perustuva päätös kokoontumisrajoituksista on tehty koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi alueella. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on tällä hetkellä koronaepidemian leviämisalue ja tilanne on edelleen heikentynyt. Rokotuskattavuus on muuta maata alhaisemmalla tasolla.

Lue myös: Työntekijällä koronavirus ryhmäkoti Puistolassa Kalajoella

Kilpailut

Uusimmat