Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus laatii Kempeleen kunnan kanssa tiesuunnitelmaa Kempeleentielle välille Eteläsuomentie - Ollilantie

17.11.2021 09:11 - Ari Kettukangas

Luonnoksia esitellään alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille ensi viikon torstaina klo 17.00 Linnankankaan koululla. Lisäksi suunnitelmaluonnokset ovat nähtävillä netissä. Suunnittelun tavoitteena on ajoneuvoliikenteen sujuvoittaminen, jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuden parantaminen, esteetön liikkumisympäristö sekä taajamaympäristön parantaminen.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus laatii yhteistyössä Kempeleen kunnan kanssa liikennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain mukaista tiesuunnitelmaa Kempeleentie 816 liikennejärjestelyistä välillä Eteläsuomentie - Ollilantie. Luonnoksia esitellään alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille ensi viikon torstaina klo 17.00 Linnankankaan koululla. Lisäksi suunnitelmaluonnokset ovat nähtävillä netissä. Suunnittelun tavoitteena on ajoneuvoliikenteen sujuvoittaminen, jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuden parantaminen, esteetön liikkumisympäristö sekä taajamaympäristön parantaminen. Ollilantien-Partiotien-Kempeleentien 4-haaraliittymä parannetaan kiertoliittymäksi.
Kempeleentien ajoratojen erottelu tehdään korotetulla kivetyllä keskialueella. Tielle suunnitellaan myös uusi valaistus. Ajoratojen ja pyöräteiden väliin suunnitellaan leveät nurmetetut viherkaistat ja Kempeleentielle suunnitellaan uudet pysäkit ja ylityspaikka jalankulkijoille Tiesuunnitelma valmistuu nyt joulukuussa. Rakennuskustannusarvio hankkeelle on noin 1,4 miljoonaa euroa.

Lue myös: Oulun kaupunginhallitus sai talousarvioesityksensä valmiiksi

Kilpailut

Uusimmat