Kuva: Jussi Häkkilä

Oulun poliisi selvitti marjanpoimijoiden laittoman maahantulon järjestämistä

18.10.2021 08:51 - Jussi Häkkilä

Oulun poliisi epäilee Suomessa asuvan kaksoiskansalaisen ja kahden ukrainalaisen mm. väärentäneen työtodistuksia ja -sopimuksia, ja näin edesauttaneen useiden Ukrainan kansalaisen maahanpääsyä ilman, että epäilyillä oli tosiasiallisesti tarkoitus tai mahdollisuus työllistää heitä kausityöhön.

Oulun poliisi epäilee Suomessa asuvan kaksoiskansalaisen ja kahden ukrainalaisen mm. väärentäneen työtodistuksia ja -sopimuksia, ja näin edesauttaneen useiden Ukrainan kansalaisen maahanpääsyä ilman, että epäilyillä oli tosiasiallisesti tarkoitus tai mahdollisuus työllistää heitä kausityöhön. Tässä tapauksessa maahan saapuneet Ukrainan kansalaiset eivät työskennelleet sille työnantajalle, jolle kausityötä oli haettu. Viranomaisilla ei ollut myöskään tietoa heidän tarkasta olinpaikastaan. 
Asia tuli ilmi Oulun poliisilaitoksen ulkomaalaistutkintayksikön ulkomaalaisvalvonnassa Suomussalmella ja Hyrynsalmella elokuussa. Tapausta on tutkittu laittoman maahantulon järjestämisenä, väärennyksenä, lievänä valtiorajarikoksena ja ulkomaalaisrikkomuksena. 

Lue myös: Marjametsä kutsuu

Kilpailut

Uusimmat