Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Jarmo Reposelle ja Anja Hennerille telelääketieteen elämäntyöpalkinnot

07.10.2021 12:00 - Jussi Häkkilä

Työelämäprofessori Jarmo Reponen ja yliopettaja Anja Henner palkittiin tänään merkittävästä elämäntyöstä sähköisen terveydenhuollon alalla eHealth 2021 -konferenssissa Oulussa.

Työelämäprofessori Jarmo Reponen ja yliopettaja Anja Henner palkittiin tänään merkittävästä elämäntyöstä sähköisen terveydenhuollon alalla eHealth 2021 -konferenssissa Oulussa.

Kansainvälisen palkinnon sai Oulun yliopiston työelämäprofessori Jarmo Reponen. Reponen on työurallaan kehittänyt yli 30:n vuoden ajan terveydenhuollon sähköisiä toimintatapoja erilaisiin tarpeisiin. Hän oli mukana hyödyntämässä mobiiliteknologiaa terveydenhuollossa jo silloin, kun älypuhelinmarkkinat olivat rajalliset. Hänen ryhmänsä kehitti maailman ensimmäisen lääketieteellisen sovelluksen älypuhelimille.
Raahen sairaalan radiologian ylilääkärinä ollessaan Reponen toteutti Suomen ensimmäisen työnkulultaan kokonaan digitaalisen röntgenyksikön. Hän on lisäksi työskennellyt merkittävissä tehtävissä useissa Oulun yliopiston ja yliopistollisen sairaalan EU-tutkimusrahoitetuissa hankkeissa. Hän on johtanut ESKO-potilaskertomusjärjestelmän kehitystä ja käyttöönottoa sekä organisoinut alueellisen teleradiologiaverkon toimintaa. Oulun yliopistoon hän oli perustamassa FinnTelemedicum-tutkimusyksikköä.

Kansallisen eHealth-palkinnon sai Anja Henner tunnustuksena pitkästä urasta sähköisen terveydenhuollon kehittämisessä, tutkimuksessa ja opetuksessa. Oulun ammattikorkeakoulun yliopettajana Anja Henner teki 1980-luvulta asti uraauurtavaa työtä telelääketieteen ja sähköisen terveydenhuollon opetuksen ja tutkimuksen hyväksi. Hänen tutkimus- ja kehitystyönsä kohteena olivat säteilysuojelu ja digitaalinen kuvantaminen, annoksen optimointi, laadunvarmistus sekä telelääketiede.

Lue myös: Talentia palkitsi Oulun seudun omaishoitajat ry:n

Kilpailut

Uusimmat