Kuva: Shutterstock

Koronavirustartuntoja oululaissa kouluissa aiempaa enemmän

29.08.2021 10:13 - Ari Kettukangas

Tällä viikolla perjantai-iltapäivään mennessä koululaisilla havaittiin 9 koronavirustartuntaa, joiden lähteenä on altistuminen koulussa. Suurin osa tartunnoista on todettu Myllytullin alakoululla useammalla luokka-asteella. Varotoimenpiteenä Myllytullin alakoulu on päätetty siirtää etäopetukseen ensi viikon ajaksi.


Koronavirustartuntoja on ilmennyt oululaissa kouluissa aiempaa enemmän. Tällä viikolla perjantai-iltapäivään mennessä koululaisilla havaittiin 9 koronavirustartuntaa, joiden lähteenä on altistuminen koulussa. Suurin osa tartunnoista on todettu Myllytullin alakoululla useammalla luokka-asteella. Varotoimenpiteenä Myllytullin alakoulu on päätetty siirtää etäopetukseen ensi viikon ajaksi. Hyvinvointilautakunta tekee asiassa päätöksen viimeistään alkuviikosta. Koronaepidemian aikana ennen tätä syksyä ovat koulutartunnat olleet harvinaisia, vain 1-2% luokkaa altistuneista. Kouluikäisillä koronainfektio aiheuttaa yleisimmin hyvin lievän taudinkuvan, ja sairaalahoitoa vaativa taudinkuva on hyvin harvinainen. Muutoin koronaepidemia tällä viikolla Oulussa vaikuttaa pysyvän viime viikkojen tasolla. Kouluja suurempina tartuntalähteinä nousevat esiin perheen sisäiset tartunnat ja yksityiset tapaamiset. Karanteeniin asetettujen määrä on kasvamassa suureksi. Kuluvalla viikolla tullaan ottamaan enemmän näytteitä kuin kertaakaan aikaisemmin tämän epidemian aikana, eli yli 4500 kappaletta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvanut.

Lue myös: Soiten alueella yksi uusi koronatartunta - Kiviniityn 7M luokka puolestaan asetettiin karanteeniin ja etäopetukseen altistuksen vuoksi

Kilpailut

Uusimmat