Kuva: Ely-Keskus

Sinilevätilanne rauhoittunut, sisävesillä ja merialueilla sinilevähavainnot vähäisiä

23.07.2021 12:21 - Jussi Häkkilä

Sekä sisävesillä että merialueilla sinilevätilanne on rauhoittunut.

Sekä sisävesillä että merialueilla sinilevätilanne on rauhoittunut. Lähes kaikki sinilevähavainnot koskevat vähäistä määrää sinilevää. Järvillä tuuli on sekoittanut pintavesiä, mikä johti sinilevän sekoittumiseen vesimassaan. Itämeren rannikkoalueilla sinilevää on huomattavasti vähemmän, mikä johtuu myös paikoin vesimassan sekoittumisesta.
Tällä viikolla hieman sinilevää havaittiin 26:lla virallisella havaintopaikalla ja runsaasti kahdella. Erittäin runsaita sinileväesiintymiä ei havaittu lainkaan. Kansalaisilta on tullut viime viikonlopun ja tämän viikon aikana noin 90 havaintoa, joista viidesosassa havaittiin sinilevää.

Pohjois-Pohjanmaalla hieman sinilevää oli tällä viikolla Oulun Pyykösjärvessä ja Lapissa kahdessa kohteessa Ranuanjärvessä.

Etelä- ja Keski-Suomessa järvien pintavesien lämpötila vaihteli 16 ja 22 asteen välillä. Pohjois-Suomessa ja Lapissa pintalämpötila vaihteli 14 ja 16 asteen välillä. Järvien pintavesien lämpötila on pääosin pitkän ajan keskiarvoon verrattuna noin asteen kylmempi.

Meriveden pintalämpötila on Ilmatieteen laitoksen mukaan laskenut voimakkaasti. Perämerellä on mitattu 15-18 astetta ja Selkämerellä pääasiassa 14-17 astetta. Saaristomerellä pintalämpötila on 19-20 astetta ja Suomenlahdella 14-19 astetta.

Lue myös: Oulun Nallikarin vesi uintikelpoista

Kilpailut

Uusimmat