Kuva: Fotolia

Oulun kaupungin kehittämä kirjurirobotti säästää tuhansia tunteja hoitajien työaikaa koronarokotuksissa

10.06.2021 09:23 - Ari Kettukangas

Rokotustilanteessa kirjaaminen tapahtuu lukemalla viivakoodista henkilötiedot henkilökortista. Ohjelmistorobotiikan avulla annettiin keväällä myös noin 14000 ajanvarausaikaa kakkosrokotteisiin.

Oulun kaupungin kehittämä robotiikka tehostaa rokotusprosessia ja säästää tuhansia tunteja hoitajien työaikaa koronarokotuksissa. Aikaisemmin joukkorokotuksia tehtiin työpareina, jossa toinen hoitaja rokotti ja toinen kirjasi rokotuksen rokotettavan potilastietoihin. Nyt robotti hoitaa kirjaamisen. Muutos on vapauttanut molemmat ammattilaiset rutiininomaisesta työstä rokottamaan asiakkaita. Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto on myös vähentänyt kirjaamisvirheitä sekä säästänyt huomattavasti aikaa ja muita henkilökunnan resursseja. Rokottamisen prosessi on hioutunut kevään aikana. Rokotustilanteessa kirjaaminen tapahtuu lukemalla viivakoodista henkilötiedot henkilökortista. Ohjelmistorobotiikan avulla annettiin keväällä myös noin 14000 ajanvarausaikaa kakkosrokotteisiin. Ohjelmistorobotiikkaratkaisun ovat kehittäneet yhteistyössä Oulun Digi, Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut ja Q-Factory.

Lue myös: Yli puolet koronarokotusohjelmaan kuuluvista saanut ensimmäisen rokotteen Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella

Kilpailut

Uusimmat