Oulun valtakunnallisten kotiseutupäivien teemana kulttuuri-ilmastonmuutos

04.05.2021 10:46 - Jussi Häkkilä

Oulun kulttuuri- ja tapahtumayksikön tapahtumakoordinaattori Vesa Pynttäriä haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulussa elokuussa vietettävien valtakunnallisten kotiseutupäivien ilmoittautuminen on avattu.  Päiville voi ilmoittautua ensi kuun loppuun saakka. Kotiseutupäiviä vietetään Oulussa tänä vuonna teemalla Kulttuuri-ilmastonmuutos.

Nelipäiväisten kotiseutupäivien ohjelmistossa on 45 tapahtumaa: kotiseutumarkkinat, juhlia, konsertteja sekä muita kulttuuritapahtumia, alueen kulttuuria ja perinnettä esitteleviä kotiseuturetkiä, asiantuntijaseminaari, muita keskustelutilaisuuksia sekä Kotiseutuliiton vuosikokous. Ohjelmistossa on lukuisia maksuttomia tapahtumia, joihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua ja joihin on vapaa pääsy. Pääosaan tapahtumista osallistuminen edellyttää kuitenkin ilmoittautumista, ja monet ovat maksullisia.

Tapahtumassa huomioidaan koronatilanteeseen liittyvät turvallisuusohjeet ja suositukset. Niistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuman päävastuullisia järjestäjiä ovat Oulun kaupunki ja Suomen Kotiseutuliitto. Järjestelyissä on pääyhteistyökumppaneina Pohjois-Pohjanmaan liitto, Oulun evankelis-luterilainen seurakunta sekä paikallisia kotiseutu- ja muita yhdistyksiä.

Lue myös: Kotiseutuliiton korkein tunnustus kahdeksalle -neljä mitalia Pohjois-Suomeen

Kilpailut

Uusimmat