Taiteen edistämiskeskus rahoittaa 33:a kulttuurihanketta harvaan asutulla maaseudulla.
Oulun kaupungin tämänvuotiset kulttuuriavustukset on jaettu.
Oulun Päivien tuotantorahojen haku käynnistyi tänään ja on haettavissa 13. maaliskuuta saakka. Oulun Päivät kutsuu tapahtumajärjestäjiä ja muita toimijoita myös tarjoamaan ohjelmaa festivaaleille, jotka järjestetään 1.-3. syyskuuta.
Pohjois-Suomesta tukea sai kaksi hanketta.
Museoliiton syyskuisen tiedotteen mukaan Lapin suosituin kohde oli Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siida. Siidan näyttelyissä saamelaiskulttuuri ja luonto kietoutuvat yhdeksi kokonaisuudeksi, joka kertoo niiden elävästä suhteesta.
Oulun lastenkulttuuripäällikkö Katri Tenetziä haastattelee Jussi Häkkilä.
Taiteen edistämiskeskus jakoi perjantaina 63:lle hakijalle yhteensä kaksi miljoonaa euroa erityisavustuksia harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoiminnan tukemiseen.
Oulun eilinen kaupunginhallitus päätti palauttaa henkilöstölle liikunta- ja kulttuuriedun ensi vuoden alusta alkaen.
Metsähallituksen luontokartoittajat liikkuvat tänä kesänä Hammastunturin erämaassa kartoittaen luontotyyppejä ja kasvilajeja virtavesien varsilla, soilla ja metsissä.
Lokakuussa 2022 avautuu mahdollisuus päästä mukaan kulttuuripääkaupungin ohjelmaan, kun Oulu2026 avaa ohjelmahaun. Nyt haetaan erityisesti ainutkertaisia ja vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan. Lähempänä vuotta 2026 avautuu haku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille.
WSOY:n ja WSOY:n kirjallisuussäätiön Kirsi Kunnas -palkinto myönnetään tänä vuonna postuumisti kirjailija-runoilija Jukka Itkoselle tämän ansioista lastenrunokulttuurin hyväksi.
Museovirasto on jakanut rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämiseen 152:lle kohteelle yhteensä yli 1,3 miljoonaa euroa
Palkintojen saajat julkistettiin viikonloppuna Tornio-päivien Puistokarnevaalissa. Rahapalkintojen ja diplomien lisäksi saajille luovutetaan tavarapalkinto. Kulttuurin eri aloilla ansioituneita torniolaisia yksityishenkilöitä tai yhteisöjä on palkittu vuodesta 1977 alkaen Tornion kaupungin kulttuuripalkinnoilla.
Syksyn ohjelmiston liput tulivat myyntiin tänään ja vuoden 2022 koko vierailuohjelmisto julkaistaan ensiviikon keskiviikkona.
Oulun kulttuurisäätiöstä yhteisöpäällikkö Heli Metsäpeltoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Unesco-työryhmän puheenjohtaja, Kansanmusiikki-instituutin johtaja Matti Hakamäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.