Tuulia Turpeenojaa(kuvassa keskellä) haastattelee Jussi Häkkilä. Kuvassa vasemmalla Anni Myllymäki ja oikealla Emmi Meriruoko.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 300 000 euroa grooming-ilmiön ennaltaehkäisyyn Osaamiskeskus Koordinaatille Ouluun.
Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahasto jakoi tänään Tyrnävällä järjestetyssä vuosijuhlassaan apurahoina, palkintona ja taidelahjoituksena yhteensä 690 000 euroa 55:lle hakijalle.
Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Oulussa 12.-15. elokuuta 2021.
Huhdan Block-teoksia voi nähdä kahdessa näyttelyssä, päänäyttely on esillä Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Kulttuuritalo Valveella 10. elokuuta – 15. syyskuuta ja sivunäyttely on esillä Oulunsalon kirjastossa Kauppakeskus Kapteenissa 8.–31. elokuuta. Oulunsalo Soi -festivaalia vietetään 8.–11. elokuuta osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelma julkistetaan huhtikuussa.
Oulun kaupunki on jakanut kulttuuriavustuksia tälle vuodelle 196 748 euroa.
Luovan alan agentti Kaisa Kerätärtä Sisältötoimisto Wariasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut kuluvan vuoden valtionavustukset liikuntajärjestöille
Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Kansanmusiikki-instituutille 100 000 euroa kaustislaisen viulunsoiton aineettoman kulttuuriperinnön ohjelmakokonaisuuden toteuttamiseen tänä ja ensi vuonna.
Koulutusvastaava Anni Järvelää Kansanmusiikki-instituutista haastattelee Jussi Häkkilä.
Taiteen edistämiskeskus on jakanut 452 000 euroa 26:lle yhteisölle taiteen saatavuutta ja saavutettavuutta sekä ihmisten hyvinvointia taiteen keinoin lisääviin hankkeisiin esimerkiksi vanhus- ja nuorisotyössä sekä työyhteisöissä.
Oulu2026-hanke on käynnistänyt kaikille kansalaisille avoimen ohjelmahaun. Haun tarkoituksena on kerätä mahdollisimman runsaasti ohjelmaehdotuksia, joita hyödynnetään ensivaiheen kulttuuripääkaupunkihakemuksessa vuonna 2020.
Raahen kulttuuripalvelupäällikkö Piritta Rossia haastattelee Jussi Häkkilä.
Museovirasto on jakanut 113 700 euroa aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisiin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin yhteisöille, kansalaisjärjestöille ja muille tahoille.
Lapissa on kartoitettu kulttuuriperintökohteiden huomioonottamisen onnistumista metsätaloustoimenpiteissä.