Nouseva Rannikkoseutu ry palkitsi eilisiltaisessa vuosikokouksessaan viime vuoden toimijat.
Yhteisötaitelija, teatteri-ilmaisun ohjaaja ja fysioterapeutti Henna Linnéttä haastattelee Saija Kadenius.
Lisäksi kunniamaininnan saivat työt Parolan yhteiskoulusta Hattulasta ja Kivikon koulusta Kemistä.
Upeart toteuttaa osana Oulu2026-kulttuuriohjelmaa Oulun alueelle syntyvän seinämaalausten sarjan, jossa teoksia valmistuu vuosittain matkalla kohti Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.
Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt 800 000 euroa erityisavustuksina 38:lle kulttuurilehdelle ja verkkojulkaisulle.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Lapin yliopistolle 11 väitöskirjatutkijan paikkaa osana tohtorikoulutuksen uusien käytänteiden pilotointia.
Taide- ja kulttuuriavustuksia oli 19 kappaletta ja suurimman summan 17 000 euroa sai Oulun Ylioppilasteatteri r.y., Näytelmien valmistamiseen ja hallintokuluihin. Projektiavustuksia oli 39 kappaletta, joista suurimman summan 8000 euroa sai Nagy Daniel Taiteelliseen työskentelyyn. Tapahtuma-avustuksia oli 24 kappaletta ja suurimman summan 25 000 euroa sai Jazz - 20 ry, Elojazz 2024.
Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut on jakanut yhteensä 451 201 euroa 158:lle taiteen ja kulttuurin toimijalle.
Oulun kaupungin Oulu2026-yhteistyöryhmä on alkanut kerätä yhteen fyysiset ja aineettomat investoinnit, jotka tukevat kulttuuripääkaupunkivuoden toteutusta.
Vuosiavustus myönnetään nuorisoyhdistysten yleisen toiminnan tukemiseen, koulutus- ja kurssitoimintaan, leiritoimintaan, kansainväliseen toimintaan ja työntekijöiden palkkaamiseen. Projektiavustus on haettavissa läpi vuoden.
Kouluyhteistyön ja digitaalisen nuorisotyön päällikkö Paula Aaltoa Mannerheimin Lastensuojeluliitosta haastattelee Jussi Häkkilä.
12 kuntaa valaisee vuoden pimeintä aikaa tapahtumilla ja teoksilla Pohjois-Suomessa.
Kulttuuriavustusten avustuslajeja ovat työtilatukiavustus, yhdistysten toiminta-avustus, projektiavustus ja tapahtuma-avustus. Ehdotuksen apurahojen saajista valmistelee Oulun kaupungin kulttuuripalveluiden eri asiantuntijat.
Oulun kulttuuritapahtumayhdistys jakoi tänään tämän vuoden Pirkko-kulttuuripalkinnon käsikirjoittaja Venla Aakolle.
Kilpeläinen toimii alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa ja on jousikvartetti Meta4:n jäsen.
Oulun kaupunki on nimennyt yhteistyöryhmän, jonka tehtävänä on mahdollistaa kaupunkiorganisaation aktiivinen osallistuminen Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026.