Raahen kulttuuripalvelupäällikkö Piritta Rossia haastattelee Jussi Häkkilä.
Museovirasto on jakanut 113 700 euroa aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisiin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin yhteisöille, kansalaisjärjestöille ja muille tahoille.
Lapissa on kartoitettu kulttuuriperintökohteiden huomioonottamisen onnistumista metsätaloustoimenpiteissä.
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta jakoi tänään tämänvuotisen taidepalkinnon päätoimittaja Paavo J. Heinoselle hänen pitkäjänteisestä työstään taiteen ja kulttuurin moniottelijana.
Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi tänään seitsemän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää Suomi-palkinnoilla.
Sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat jakaneet lapsi- ja perhejärjestöille sekä nuorisotyöhön 117 miljoonaa euroa Veikkauksen tuotoista.
Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeeseen on valittu 20 luovaa neuvonantajaa kulttuurin, tieteen ja taiteen sekä luovan talouden aloilta. Lisäksi Oululle ryhdytään laatimaan kulttuuristrategiaa.
Suosittu tangokuningas, laulaja, sanoittaja, runoilija Kyösti Mäkimattila on tunnettu kantaa ottavista kommenteistaan. Radio Pookin iltapäivässä Mäkimattila jutteli huolestuneena tanssilavakulttuurin nykytilasta. Kuuntele haastattelu!
Pohjois-Suomesta suurimmat avustukset, 750 000 euroa, saivat Iin liikuntakeskus ja Kalajoen Merenojan liikuntahalli.
Raahen kulttuuripalvelupäällikkö Piritta Rossia haastattelee Jussi Häkkilä.
Raahen kaupungin kulttuuripalvelut on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä 30 000 euroa Kyllä kylätaide! -hankkeeseen.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut kaustislaisen viulunsoiton toiseksi kahdesta suomalaisesta perinneilmiöstä, joita lähdetään valmistelemaan ehdolle YK:n kasvatus- tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.
Ylivieskan seudulla ja Kärsämäellä toteutetun Kulttuuristartti-kyselyn mukaan alueelle kaivataan mm. kunnollista elokuvateatteria.
Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahasto jakoi tänään Oulussa järjestetyssä 50-vuotisjuhlassaan apurahoina, palkintona ja taidelahjoituksena 662 000 euroa.
Museovirasto on jakanut tänä vuonna vietettävän kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden osallistaviin hankkeisiin yhteensä 170 000 euroa yhteisöille, kansalaisjärjestöille ja museoille.
Kauppa- ja kulttuurikeskus Merta avattiin tänään Kalajoella.