Oulun kaupunki on nimennyt yhteistyöryhmän, jonka tehtävänä on mahdollistaa kaupunkiorganisaation aktiivinen osallistuminen Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026.
Oskari-kilpailu huipentuu perjantaina 17. marraskuuta kulttuuritalo Valveella järjestettävään Oskari-gaalaan, jossa palkitaan tuomariston valitsemat elokuvat sekä yleisöäänestyksen suosikkielokuva. Elokuvia kilpailuun voi lähettää 15.10. saakka.
Oulujoen varrella olevien Sanginsuun, Lapinkankaan ja Sanginjoen kylien alueelle suunnitellaan kulttuurimatkailureittiä.
Museovirasto myönsi eilen yhteensä 85 000 euroa yhdelletoista eri kansalaisjärjestölle ja yhteisölle kulttuuriperintötoimintaan.
Oulun kaupunki on tänään allekirjoittanut yhdessä muiden Eurocities-kaupunkien kanssa sopimuksen ekologisen, saavutettavan ja sosiaalisesti kestävän kaupunkikulttuurin edistämiseksi.
Ikäihmisten kulttuurikoordinaattori Heidi Jäärniä haastattelee Jussi Häkkilä.
Hankekoordinaattori Riitta Johanna Laitista haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 2026 avoimen haun ohjelmakumppanit on valittu.
Koordinaattori Ninni Pehkosta Lastenkulttuurikeskusten liitosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Tornion elämänlaatulautakunta on myöntänyt kaupungin kulttuuripalkinnot tänä vuonna paperitaiteilija Sirpa Kivilompololle ja muusikko Jukka Lammiselle.
Suomen Saamelaisnuoret ry on saanut Kauppaneuvos Otto A. Malmin lahjoitusrahaston myöntämän Kompassiruusu 2023 -kulttuuripalkinnon työstä nuorten saamelaisten kulttuuri-identiteetin ja kielen hyväksi.
Alfred Kordelinin säätiön Raahen rahasto jakoi tänään kulttuurin ja taiteen apurahaa yhteensä 16 900 euroa viidelle hakijalle.
Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ovat myöntäneet Kokkolan Urheilupuisto Oy:lle 1,2 miljoonaa euroa hybridiareenan rakentamiseen.
Oulun yliopisto parantaa saamenkielisen sotealan henkilöstön saatavuutta järjestämällä saamen kielen ja kulttuurin koulutusta sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle ja opiskelijoille.
Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Oulun yliopistolle 700 000:n euron apurahan FUS-tutkimuslaitteen eli ns. aivopesurin hankkimiseen.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 2,5 miljoonaa euroa Turun, Vaasan, Satakunnan ja Centria-ammattikorkeakoulun koulutus- ja TKI-yhteistyön laajentamiseen.