Kuva: Jussi Häkkilä

SSAB ja Oulun yliopisto ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen

28.04.2021 17:33 - Marja Ollakka

SSAB ja Oulun yliopisto ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen. Sopimus kattaa yhteistyön terästutkimuksen, koulutuksen ja liiketoiminnan kehittämisen aloilla. Yhteistyön yhtenä tavoitteena on myös vastata globaaliin ilmastonmuutokseen.

Sopimuksen tavoitteena on edistää osapuolten keskinäistä strategista kumppanuutta ja yhteistyötä erityisesti prosessimetallurgiassa ja materiaalitutkimuksessa, kestävän tuotantoteknologian kehittämisessä sekä digitalisaation hyödyntämistä liiketoiminnassa ja tutkimuksessa.

Tutkimus- ja koulutusyhteistyöllä tähdätään strategisen osaamisen kehittämiseen suomalaisessa metallintuotantoteollisuudessa. Tutkimusyhteistyön puitteissa toteutettavat hankkeet voivat olla kahdenvälisiä tai ne voidaan toteuttaa yhdessä kolmansien osapuolten kanssa. Yhteistutkimuksiin käytetään kotimaisia ja EU:n rahoitusinstrumentteja.

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva erikoisterästuotteiden valmistaja. Oulun yliopiston Terästutkimuskeskus CASR on Suomen johtava erikoislujan teräksen ja kestävän prosessitekniikan kehittämiseen keskittynyt sadan hengen tutkimusyksikkö.

Lue myös: Oulun talousneuvola jatkaa vuoden loppuun saakka

Kilpailut

Uusimmat