Globaali digitaaliseen automaatioon ja energianhallintaan erikoistunut Schneider Electric ja pohjoismainen teräsyhtiö SSAB ovat saaneet maailman ensimmäiset kansainväliset hiilikädenjälkipalkinnot.
Koksaamon kuljettimen moottorin jarru aiheutti palon lauantaiaamuna SSAB:n Raahen tehtaalla.
SSAB:n tämän vuoden toisen neljänneksen liikevaihto oli 35, 516 miljardia kruunua, kun vuotta aiemmin liikevaihtoa kertyi 23, 673 miljardia.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus antoi lausuntonsa SSAB Europe Oy:n Raahen tehtaan voimajohtohankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta
SSAB:n tämän vuoden tammi-syyskuun liikevaihto oli 68,5 miljardia ja tulos oli runsaat 9,2 miljardia kruunua.
Solidium Oy omistaa 6,3 prosenttia teräsyhtiö SSAB AB:n osakkeista ja 8,0 prosenttia äänivallasta. Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi eilisessä kokouksessaan SSAB:n osakkeiden siirtämistä Solidium Oy:stä valtion suoraan omistukseen, sekä SSAB:n omistukseen liittyvää valtion strategisen intressin määritelmää.
Peab Asfalt on viime keväänä ottanut käyttöön ECO-Asfaltin kahdella asfalttiasemallaan Suomessa, joista toinen on Raahessa. Raahen asemalla ECO-Asfaltin valmistuksessa fossiilinen polttoöljy korvataan elintarvikkeiden jäännöstuotteista tuotetulla biopolttoöljyllä.
Teräsyhtiö SSAB:n tämän vuoden toisen neljänneksen liikevaihto oli 23,673 miljardia kruunua.
SSAB on käynnistänyt Suomessa mittavan tutkimushankkeen, jossa selvitetään eri ratkaisuja ja vaihtoehtoja fossiilivapaan teräksen tuottamiseksi ja keinoja luopua fossiilisen energian käytöstä kokonaan.
VR Transpoint ja SSAB ovat solmineet sopimuksen teräskelojen ja rautapellettien kuljetuksista rautateillä.
SSAB ja Oulun yliopisto ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen. Sopimus kattaa yhteistyön terästutkimuksen, koulutuksen ja liiketoiminnan kehittämisen aloilla. Yhteistyön yhtenä tavoitteena on myös vastata globaaliin ilmastonmuutokseen.
Suomen johtavat metallinjalostusteollisuuden toimijat ovat yhdessä tutkimusorganisaatioiden kanssa käynnistäneet mittavan, Oulun yliopiston koordinoiman kolmivuotisen tutkimushankkeen, jonka tavoitteena on kehittää teknologioita metallien tuotannon hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Raahen kaupunki ja SSAB Europe Oy ovat käynnistäneet Raahessa kehittämishankkeen, joka koskee vedenkorkeuksien säännöstelyä Haapajärven tekojärvessä sekä merestä padotuissa Siniluodonlahdessa ja Kuljunlahdessa sekä virtaamia Pattijoen alaosalla, Haapajoessa ja Piehinkijoen suualueella.
SSAB kertoi tänään aloittavansa koronaepidemian myötä heikkona jatkuvasta markkinatilanteesta ja taloudellisesta kehityksestä johtuen yt-neuvottelut Suomen toiminnoissaan.
Raahessa SSAB:n tehtaalla tapahtui työtapaturma. Tehtaan yhteydessä toimivalla pölynpoistolaitoksella huoltotoimenpiteitä suorittavan työntekijän oikea jalka jäi toistaiseksi tuntemattomasta syystä käynnistyneeseen ruuviin ja leikkautui nilkasta poikki. Myös toisen jalan jalkaterään tuli pieniä vammoja.
SSAB:n eilen julkistaman osavuosikatsauksen mukaan yhtiön vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevoitto laski 1,331 miljardia kruunua edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta ja oli 343 miljoonaa kruunua.