Tutkija Laura Nauhaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt professori Simo Saarakkalan johtamalle hankkeelle 172 000 euron rahoituksen Euroopan aluekehitysrahastosta uuden diagnostisen koronavirustestin kehittämiseen. Uusi testi perustuu infrapunaspektroskopiaan ja sen kehittelyssä hyödynnetään tekoälyä. Valmistuttuaan testi voi lisätä koronavirusinfektioon liittyvää testauskapasiteettia merkittävästi nykyisestä.
Uuden rengasmittauslaitteiston kehittämisessä Oulun yliopiston tutkijat ovat tehneet yhteistyötä Nokian Raskaiden Renkaiden sekä ruotsalaisten VTI:n, Volvon ja Scanian kanssa. Nokian Raskaiden Renkaiden tuotepäällikön Teppo Siltasen mukaan uusi mittauslaitteisto mahdollistaa nopean ja luotettavan rengastestauksen.
Dosentti Niina Kunnasta Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopisto lisää merkittävästi jo syksyn 2020 aloituspaikkamääriä. Yliopiston hallitus päätti lisätä sekä kandidaatti- että maisterivaiheen aloituspaikkoja yhteensä 249:llä.
Oulun yliopistossa tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan tupakoinnin määrä ja kesto vaikuttavat hampaiden menetykseen.
Oulun yliopiston hallitus päättää tämänpäiväisessä kokouksessaan yliopiston uudesta kiinteistöstrategiasta.
Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin johtaja, professori Matti Muhosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli tänä aamuna hoidossa kuusi koronapotilasta, joista kaksi oli tehohoidossa.
Hallituksen määräämät rajoitustoimet ovat tehonneet Pohjois-Pohjanmaalla jopa odotettua paremmin.
Liikennejärjestelyt Oulun yliopistollisen sairaalan edustalla muuttuvat huomisesta alkaen.
Saamelaisalueen koulutuskeskus, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopiston Giellagas-instituutti aloittavat uuden saamen kielten tulkkauksen täydennyskoulutuksen.
Oulun yliopistollinen sairaala toivoo, että sairaalaan tultaisiin vierailukäynnille vain välttämättömissä tilanteissa koronavirustartuntojen estämiseksi.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri vahvistaa, että alueella todettujen 17 uuden koronavirusinfektiotartunnan (COVID-19) saanutta ovat Oulun yliopiston opiskelijoita. Tartunnat varmistuivat 12. maaliskuuta.
Suomen ensimmäinen mikroyrittäjyyden koulutus alkaa Oulun yliopistossa.
Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn tutkimusjohtaja Anna-Mari Simunaniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.