Yhteistyössä saksalaisten, norjalaisten ja ruotsalaisten tutkijoiden kanssa ensimmäisessä yhteishankkeessa seurataan avaruusilmaston muuttumista ja ilmakehän rakennetta Sodankylän geofysiikan observatoriosta käsin.
Suomen rokotetutkimuksen lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori Mika Rämet on Oulun yliopiston Vuoden Alumni 2023.
Asia ilmenee Oulun yliopiston ja ODL Liikuntaklinikan tutkimuksesta, jossa tutkijat tarkastelivat terveyssuositukset täyttävän fyysisen aktiivisuuden yhteyttä kutsuntaikäisten miesten sosiaalisiin ja kielellisiin vaikeuksiin ja varusmiespalveluskelpoisuuteen.
Tutkimukseen osallistui 5433 Pohjois-Suomen syntymäkohorttiin 1966 kuuluvaa henkilöä, jotka olivat tutkimuksen tekoaikaan 46-vuotiaita.
Säästöpankki Optia lahjoitti myös 150 000 euroa Pohjois-Suomen yritys- ja elinkeinoelämän tulevaisuuden tukemiseksi Lapin yliopistolle.
Oulun yliopiston budjetti hankkeessa on 536 000 € ja hankkeessa tapahtuva kehitystyö tehdään pääasiassa FMT-ryhmän laboratoriossa Nivalassa.
Normaalikoulun lukio siirtyy yliopiston Linnanmaan kampuksen lounaislaidalla sijaitsevaan Ympäristötietotaloon Paavo Havaksen tielle. Normaalikoulun alakoulu siirtyy yläkoulun tontille tuotavaan ns. moduulikouluun ja myös osa yläkoulun toiminnoista siirtyy moduuliväistötiloihin. Suurin osa yläkoulun tiloista on kuitenkin edelleen opetuskäytössä.
Vihjeiden perusteella on saatu arvokasta tietoa siitä, millaisiin paikkoihin raadot kertyvät. Kansalaishavaintoihin perustuvia mittauksia on päästy tekemään noin 230. Havaintoja toivotaan yhä lisää.
Esimerkiksi pirstaloitumattomaksi verrokiksi ajateltu kokovaippaluoti hajosi gelatiinissa ja jätti jälkeensä runsaasti lyijysiruja.
Tutkimukseen osallistui lähes 2800 Pohjois-Suomen syntymäkohorttiin 1966 kuuluvaa työelämässä olevaa henkilöä. Tutkittavista hieman suurempi osuus oli naisia.
Kahdeksan Eurooppa-yliopisto UNICiin (European University of Post-Industrial Cities) kuuluvaa yliopistoa ja kaupunkia ovat allekirjoittaneet osallistavan tutkimuksen julistuksen 15. kesäkuuta Oulussa.
Suurimman summan, 272 014 euroa, sai Shahnaj Begum Lapin yliopistosta.
Päätutkijana toiminutta sisätautiopin professori Janne Hukkasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun seudun kolme koulutusalan toimijaa, Oulun yliopisto, Oulun Ammattikorkeakoulu ja Koulutuskuntayhtymä OSAO ovat aloittaneet yhteisen hankkeen, jossa rakennetaan uutta ja laajaa osaamisekosysteemiä.
Miilukangas Oy:n toimitusjohtaja Pekka Miilukangasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitus valitaan liittokokouksessa 19.–20. marraskuuta.