Uusimmat

Valtioneuvosto on antanut uuden asetuksen, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Ravitsemisliikkeiden tulee huolehtia asiakkaiden ja asiakasryhmien välisistä etäisyyksistä aiempaa tehokkaammin.
Tuttu yrittäjä -projektista kävivät kertomassa Oulun Yrittäjät ry:stä Auli Lukkarila ja Minna Haapaniemi.
Oulun Kaupungin kevään tarjousten perusteella myytävien omakotitonttien haku alkaa 19.2. Yksityisten ja perheiden omakotitontteja on yhteensä 33
Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden hallinnoima Oulun Valistustalorahasto tukee apurahoillaan Oulun kulttuurielämää. Apurahat ovat haettavissa maaliskuun aikana. Apurahoja voidaan myöntää taiteen ja kulttuurin eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille.
Käpykeräyksestä saatavia siemeniä käytetään pääasiassa kylväen tehtävässä metsien uudistamisessa. Puhdistetut siemenet viedään jatkossakin Metsähallituksen Imarin siemenkeskukseen Rovaniemellä ja siemeniä myydään Pohjois-Suomen metsänomistajille.
Bittiumin viime vuoden liikevaihto oli 78,4 miljoonaa ja tulos 2,2 miljoonaa euroa.
Pohjois-Pohjanmaalla tuotetaan nykyisin 35% koko maan tuulivoimalla tuotetusta sähköstä. Pohjois-Pohjanmaan alueen kuntien tuulivoimasta saama kiinteistövero oli vuonna 2020 yhteensä lähes kuusi miljoonaa euroa. Kaikista Suomen tuulivoimaloista maksettiin viime vuonna yhteensä yli 15 miljoonaa euroa kiinteistöveroa eri kuntiin.
Oulun ympäristötoimeen on otettu yhteyttä Ranta-Kastellin ja Peltolan alueella havaituista rotista. Rottia esiintyy kaupungeissa aina jatkuvasti jonkin verran. Ongelmasta pääsee kuitenkin eroon, kun muistaa pitää ruuan pois rottien saatavilta sanoo ekologi ja evoluutiobiologi Tuomas Aivelo, jota jjututtaa Paavo Törmi.
Kuntakokeilussa työnhakijoiden työllistymistä vahvistetaan yhdistämällä valtion ja kuntien resursseja, osaamista ja palveluja
Oulussa tilastoitujen matkailuyöpymisten pudotus vuonna 2020 oli ennakkotietojen mukaan noin 26 % verrattuna edelliseen vuoteen.
Vuoden aikana rahoitettujen hankkeiden koulutuksiin ja muihin kehittämistoimiin Pohjois-Suomessa tavoitellaan noin 27 000 osallistujaa. Osallistujista noin 6700 on työtöntä ja noin 2100 työelämän ulkopuolella olevaa henkilöä. Rahoitettujen hankkeiden osallistujiksi tavoitellaan merkittävää määrää yrityksiä, Pohjois-Pohjanmaalle 2236, Lappiin 1520, Kainuuseen 103 ja ylimaakunnallisiin hankkeisiin 382 yritystä. Pohjois-Suomeen on myös rahoitettu yhteensä 22 EAKR -ympäristöpainotteista kehittämishanketta vuoden aikana.
Pohjois-Pohjanmaan kuntien avoimiin työpaikkoihin on riittänyt hakijoita, selviää Kevan teettämästä kuntapäättäjäbarometristä.Kevan kyselyyn vastanneista alueen kuntapäättäjistä 68 prosenttia kertoi, että hakijoita on ollut riittävästi avoimiin vakanseihin. 30 prosenttia taas kertoi, että hakijoita ei ole ollut riittävästi. Pohjois-Pohjanmaan kyselytulos on Suomen toiseksi paras. Vain Satakunnassa kyselyn tulos oli parempi.