Uusimmat

Kemin biotuotetehtaan tuotannon ylösajo kohti täyden kapasiteetin tuotantoa etenee, ja sellutoimitukset asiakkaille ovat alkaneet.
Suomen metsäkeskus on saanut päätökseen syyskuun lopussa käynnistetyt muutosneuvottelut, joiden tavoitteena oli saada talous tasapainoon ja uudistaa toimintoja vastaamaan toimintaympäristön muutoksiin. Taloutta sopeutetaan vastaamaan tulevaa valtionavun leikkausta ja toiminnan alijäämää. Sopeutustarve vuosien 2024 ja 2025 aikana on yhteensä noin 5 miljoonaa euroa.
Talouskasvu on hiipunut ja työttömien määrä on kasvanut Pohjois-Pohjanmaalla syksystä 2022 alkaen. Valtaosa yrityksistä on kuitenkin pystynyt sopeutumaan tilanteeseen hallitusti ja vähentänyt henkilöstöään harkitusti. Työttömien lisäystä on useilla aloilla ja eri nimikkeissä. Isoimmat pudotukset on koettu teollisuudessa ja rakentamisessa, mutta alojen sisällä on myös yrityskohtaisia eroja. Suurimmat vaikeudet on koettu asuntorakentamisessa, jossa yrityksiä on selvitystilassa ja myös konkursseja on toteutunut. Maakunnan konkurssimäärässä on nousua
Fixpoint Oy on rakennusalalla toimiva perheyritys, jota pyörittävät Ismo, Carita, Jan ja Tino Pannula. 2012 perustetun Fixpointin toiminta-alue on koko Suomi. Arolan Maito Oy on Jari ja Marika Junttilan vuonna 2021 perustettu yritys. Sen pääasiallinen toiminta on maatalouden palvelut.
Monen nuoren mieli on järkkynyt, ja hoitojonot mielenterveyspalveluihin ovat pitkät – pahimmillaan jopa kaksi vuotta. Diakonissalaitoksen Vamos tarjoaa rinnalla kulkevaa intensiivistä tukea vuosittain yli 2000 nuorelle ympäri maata, ja mielenterveyden haasteet koskettavat jollain tapaa suurta osaa toiminnassa mukana olevista nuorista. Tänä vuonna Diakonissalaitos haastaa Jonotetaan yhdessä -joulukeräyksellään suomalaisia tukemaan mielenterveyspalveluissa jonottavia nuoria. Paavo soitteli asiasta tiistaina Diakonissalaitoksen Vamos-nuortenpalvelun palvelualuejohtajalle Leena Mannoselle
Tuuli- ja aurinkovoimaloista maksettu kiinteistövero kasvoi koko maassa tänä vuonna yli 50 prosentilla. Tuuli- ja aurinkovoimaloista kertyvät kiinteistöveroeurot eivät kuitenkaan jakaudu tasaisesti: suurimpia hyötyjiä ovat erityisesti Pohjois-, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan kunnat. Lapissa sijaitsevalla Simon kunnalla tuuli- ja aurinkovoimaloiden osuus kunnan kiinteistöverotuloista oli suurin: peräti liki 70 prosenttia kunnan kiinteistöverotuloista tulee tuuli- ja aurinkovoimaloista
Jouttenkankaan Tuulivoima Oy suunnittelee Oulun kaupungin Haukiputaan Navettakankaan alueelle enintään noin 14 tuulivoimalasta muodostuvaa tuulivoima-aluetta. Alueelle suunniteltujen tuulivoimaloiden enimmäiskorkeus on 300 metriä ja yksikköteho 7–10 megawattia.
Euromääräisesti suurin muutos on 3 miljoonan euron lisäraha kaupunki-infran perusparannukseen.
World Luxury Travel Awards pyrkii nostamaan matkailualan yrityksiä ja antamaan heille tunnustusta saavutuksistaan ja laadukkaista palveluista.
Metsä Groupin tämän vuoden tammi-syyskuun liikevaihto oli runsaat 4,6 miljardia euroa, vuotta aiemmin yli 5,2 miljardia.
K-ryhmän vähittäismyynti oli Keskon Pohjois-Suomen alueella tammi-syyskuussa yhteensä 1,1509 miljardia euroa.
Nyt alkaa olla korkea aika tehdä se. Verohallinto arvioi, että 965 000 henkilön tuloraja ylittyy, jos he saavat loppuvuodesta tuloja samaan tahtiin kuin tammi–syyskuussa 2023. Verokortin tulorajan ylittyessä, tuloja verotetaan perusveroprosentin sijaan korkeammalla lisäprosentilla. Asiasta kuultiin lisää Pookin aamussa tiistaina.