Uusimmat

Veikkaus suunnittelee lopettavansa pelipöytätoiminnan ravintoloissa. Lisäksi ravintolapelipöytien tukitoimintoja sekä asiamiesmyynti- ja ketjuyhteistyötä suunnitellaan uudelleenorganisoitavaksi.
Kilpailuun osallistui monipuolisesti ehdotuksia eri puolelta Suomea ja eri teemoista. Kilpailussa palkittiin ehdotuksia viidessä eri sarjassa. Kilpailun tavoitteena oli nostaa esiin nykyistä monipuolisemmin luonnon ja luonnontuotteiden mahdollisuuksia myös matkailussa.
Vuoden matkailualue valittiin ensimmäistä kertaa ja palkinnot myönnettiin torstaina Matkamessuilla. Itä-Lappi ylsi kilpailussa kolmannelle sijalle 111 alueen joukosta. Valinnoissa huomioitiin mm. rekisteröityihin majoitusliikkeisiin saapuneiden vieraiden määrän kehitys, matkailijoiden viipymän kehitys, lomamatkailijoiden yöpymisten määrän tasainen jakautuminen vuoden ajalle sekä maakunnassa vierailleiden ulkomaalaisten valmius suositella Suomea matkakohteena.
Oulussa veden ja jäteveden käyttömaksu on yhteensä 3,50 euroa kuutiolta sisältäen arvonlisäveron. Vesihuollon liittymismaksut, rakentamisen aikaiset käyttömaksut, sakokaivolietteen vastaanottomaksu sekä sprinklerimaksu säilyvät myös ennallaan. Maksut ovat noin 25 % maan keskiarvoa edullisemmat.
Marjan jututettavana matkamessuilta Suomen Keskusvaraamon toimitusjohtaja Jorma Kortesoja.
Oulun ammattikorkeakoulun, Oulun yliopiston ja Oulun seudun ammattiopiston opiskelijatiimit kisaavat tänään Kickstart-liikeideakilpailun finaalissa. Finaalitapahtuma järjestetään Hilikussa klo 13-16.
Tavoitteena on luoda Kalajoesta ympärivuotisesti menestyvä ja kansainvälisesti kiinnostava elämyksellisten tapahtumien kärkikohde. Tavoitteiden saavuttamiseksi matkailuyhdistyksen tiimi uudistuu ja kasvaa. Kalajoen matkailun pitkäjänteinen kehitystyö näkyy matkailukeskuksen voimakkaana kasvuna sekä yritystoiminnan lisääntymisenä. Myös matkailijoiden yöpymismäärät alueella ovat kasvaneet merkittävästi, ja esimerkiksi vuoden 2018 kasvuluvut edustavat maan kärkeä.
LaplandNewsin uusin ja suurin videoprojekti tähtää Lapin kesämatkailun suosion kasvattamiseen. Kesämatkailusarjasta tehdään kuusi osainen, siten että kukin jakso esittelee aina yhden Lapin seutukunnan kesämatkailun tarjonnan. Sarjassa matkailukohteisiin, yrityksiin ja tapahtumiin tutustutaan yhden ihmisen kokemusten myötä ja lisäksi kertojan ääni selventää kansainvälisesti tapahtumia.
Rakennusteho on tehnyt kaikessa hiljaisuudessa määrätietoista kehitystyötä koulurakentamisen vaatiman osaamisen kasvattamiseksi. Jokirannan koulun kehitysvaihe käynnistetään heti, minkä jälkeen tehdään urakkasopimus. Hankkeen suunniteltu rakennustöiden aloitusajankohta on alkaneen vuoden elokuussa ja rakennus luovutetaan tilaajalle ensi vuoden joulukuussa.
Työttömyys laski Kainuussa vuositasolla 18 % ja muutos oli nopeudessa lähellä maan kärkeä.
Ari Kettukankaan jututettavana toimitusjohtaja Jukka Ojala.
Tammi-marraskuussa Pohjois-Suomen ostomäärä oli neljänneksen edellisvuotta suurempi: 7 991 000 kuutiota. Viime vuonna vastaavana aikana määrä oli 6 324 000 kuutiota. Metsänhoitoyhdistysten arvion mukaan havutukkien kysyntä on kokonaisuutena kuitenkin jo heikentynyt ja muiden puutavaralajien kysyntä-tarjontatilanne säilyi kokonaisuudessaan ennallaan edelliseen kuukauteen verrattuna.