Uusimmat

Uuden tehtaan on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2028 lopulla ja täysi kapasiteetti saavutetaan vuotta myöhemmin.
Siikajoenkylän terveysaseman toiminta lakkaa 1.6.2024. Yli-Iin ja Kuivaniemen hyvinvointipisteiden toiminta lakkaa 1.8.2024. Palvelut tuotetaan jatkossa muissa lähialueiden toimipisteissä, digitaalisina palveluina tai liikkuvina palveluina.
Alueella oli huhtikuun lopussa 22 200 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 100 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten, mutta vajaa pari tuhatta vähemmän kuin tämän vuoden alussa.
Jari Kettukangas aloitti kalastusharrastuksen perinteisesti heittokalastajana, mutta on nykyisin viehättynyt onkimisesta. Jari on myös kalastustarvikkeita valmistava yrittäjä, jonka yrityksen laadukkaat tuotteet löytyvät netistä.
Kaksivuotisen projektin aikana voidaan kohdentaa korjausneuvontaa alueiden tyypillisimpiin rakennuksiin, lisätä viihtyisyyttä ja edistää kaupunginosakulttuuria yhdessä asukkaiden kanssa. Projektissa alueille perustetaan asukkaiden muodostamat osallisuusryhmät.
Työtaistelutoimien syynä on se, että Terveyspalvelualan työehtosopimuksen neuvotteluissa ei ole saavutettu Sote ry:tä tyydyttävää tulosta eikä riittävää edistymistä ole tapahtunut.
Kaupunki haluaa mm. varmistaa rahoitusta pohjoisen liikenneinfrastruktuuriin ja pyrkii vahvistamaan 6G-teknologian tutkimus- ja kehitystoimintaa. Lisäksi Oulu korostaa vetytalouden mahdollisuuksia Pohjois-Pohjanmaalla ja ehdottaa EU-lähettilästä, joka edistäisi kaupunkiasioita komissiossa. Kaupunki toivoo myös EU:lta vahvempaa sitoutumista arktisten asioiden kehittämiseen.
Uusi tehdas luo kymmeniä uusia työpaikkoja, jotka tarjoavat paikallisille mahdollisuuksia kestävään työllistymiseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Tehdas myös kasvattaa tuotantokapasiteettia ja kilpailukykyä.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet tuoreeltaan 13 miljoonaa euroa etsivään nuorisotyöhön. Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja ohjata hänet tarvitsemiensa palvelujen piiriin. Myönnetyt avustukset kohdistetaan etsivien nuorisotyöntekijöiden palkkaamiseen.
Poliisi muistuttaa, ettei omia pankkitunnuksia ja salasanoja pidä antaa kenellekään. Niitä pyytävät ihmiset ovat todennäköisimmin huijareita.
Pajalan kunnassa Autiossa on käytössä Tornionjoen ylittävä silta, joka uusitaan sen huonon kunnon vuoksi.  Trafikverket on valinnut GRK:n projektiin, jossa paikalle rakennetaan kokonaan uusi silta.  GRK rakentaa ensin paikalle väliaikaisen sillan ja ohitustien. Sen jälkeen olemassa oleva silta puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi liittopalkkisilta. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja valmistuvat elokuussa 2027
Saaga Travel on Pohjois-Suomalainen tilausajoja ja matkapaketteja tarjoava yritys, jonka monipuolinen kalusto ja asiakkaan toivomuksista räätälöidyt palvelut mahdollistavat monipuoliset kuljetuspalvelut isoille ja pienille seurueille. Pookin aamussa Paavo Törmi haastatteli Saaga Travelin myyntipäällikköä, Tarja Puutiota.