Uusimmat

Oulun teatterilla on tänään järjestetty MegaMatchmaking-rekrytointitapahtuma. Kaikille maksuttomaan tapahtumaan on jo ilmoittautunut 69 yritystä ja organisaatiota.
Kaksoisraiteisiin ja ratapihoihin tehtävät investoinnit mahdollistavat henkilö- ja tavaraliikenteen kehityksen sekä lyhentävät junaliikenteen matka-aikoja. Nykyiset henkilöliikenteen matka-ajat mm. Tampereelle ja Helsinkiin ovat liian pitkät. Aloitteen kokonaistavoitteena on lyhentää matka-aika Oulusta Helsinkiin neljässä tunnissa.
Lauantain Lottoarvonnassa löytyi kaksi täysosumaa. 2,5 miljoonan euron voitot osuivat raumalaiselle mobiilipelaajalle ja Haapaveden R-kioskilla rivinsä tehneelle voittajalle.
Lahjoitus kohdennetaan liiketalouden koulutusohjelmalle. Talenom ja Oamk ovat järjestäneet opintojaksoja, jossa liiketalouden opiskelijat opiskelevat taloushallintoa käytännössä Talenomin tiloissa. Kurssi antaa opiskelijoille erinomaiset valmiudet ymmärtää sähköisen taloushallinnon toimintaa.
Vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla perustettujen uusien yritysten lukumäärä kasvoi 80:een, eli 19 % verrattuna vastaavaan ajanjaksoon viime vuonna, jolloin uusia yrityksiä perustettiin 67 kappaletta. Kaikkiaan Nivala-Haapajärven seutukunnan alueella on tällä hetkellä 2339 kaupparekisteriin merkittyä yritystä.
Alueen pk-yritysten yleisiä suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku on nyt + 29, mikä on vähemmän kuin kevään 2018 kyselyssä, jolloin saldoluku oli +36. Pohjois-Pohjanmaan alueen Pk-yritysbarometrissa vastaajia oli 233 teollisuuden, rakentamisen, kaupan ja palvelujen toimialoilta.
Kävijät pääsivät vierailemaan työmaalla bussikiertoajelulla ja saivat yksityiskohtaista tietoa hankkeesta, koskien esim. sen turvajärjestelyjä ja ympäristönsuojelua. Hanhikivi 1:n yleisöpäivä on pidetty vuosittain vuodesta 2016 lähtien.
Lisätyn todellisuuden hyödyntämistä on ensimmäisenä testattu Stora Enson Oulun tehtaalla, jossa hyödynnetään reaaliaikaista tietoa tehtaiden kunnossapidossa. Lisätyn todellisuuden sovellus ja virtuaalimalli mahdollistavat jatkossa esimerkiksi kunnossapitotiedon nopeamman käytön Stora Enson tehtailla.
Arvo tekee Pisaroniin pääomasijoituksen, jonka myötä yhtiön on mahdollista tarjota valtakunnallisesti ratkaisuja kotien kosteus- ja homeongelmien hallintaan. Tähän asti Pisaron on keskittynyt yksinomaan omakotitalokohteiden remontointiin. Nyt omakotitalojen ohella on tarkoitus tarjota palveluita myös taloyhtiökohteisiin. Arvon tekemä pääomasijoitus vahvistaa yrityksen asemaa ja mahdollistaa laajentumisen myös Etelä-Suomen suurempiin kasvukeskuksiin.
Taustalla on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin suorittama ennakkoon sovittu tarkastus Rovaniemen Auttikönkään retkeilyreitillä. Tukes kehotti Metsähallituksen Luontopalveluja purkamaan tai uusimaan reitin huonokuntoiset rakenteet. Purkutyö on aloitettu ja saataneen päätökseen perjantaina.
Oulussa järjestetään nuorisovaalit 26. marraskuuta - ja 4. joulukuuta välisenä aikana. Vaaleissa valitaan uusi Oulun nuorisovaltuusto ONE, eli Oulun Nuorten Edustajisto, jonka tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin oululaisessa päätöksenteossa.
Pohjois-Pohjanmaan neljää matkailualuetta, Oulun seutua, Rokua Geoparkia, Kalajokea ja Syötettä on esitelty kokonaisuutena Keski-Euroopassa, Kiinassa ja Japanissa – vastaavasti näiltä alueilta on tuotu kymmenittäin matkanjärjestäjiä tutustumaan Pohjois-Pohjanmaan matkailualueisiin. Pohjois-Pohjanmaan matkailuyhteistyö on tiivistynyt ja tunnettuus kohdemaissa lisääntynyt huomattavasti viime vuosina.