Kuva: Marja Ollakka

STM myönsi poikkeusluvan OYS 2030 -ohjelman toiselle vaiheelle

08.04.2021 15:15 - Marja Ollakka

Toisessa vaiheessa rakennettava C-rakennus täydentää uuden yliopistosairaalan kokonaisuuden.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt rajoittamislain mukaisen poikkeusluvan OYS 2030 -uudistamisohjelman toisen vaiheen rakentamiselle. Toisessa vaiheessa uuteen yliopistosairaalaan rakennetaan tiloja muun muassa avohoidolle, syöpätautien hoidolle, apteekille, laboratoriolle, kuvantamiselle sekä vuodeosastoille. Lisäksi rakennetaan tiloja opetuksen ja koulutuksen sekä kliinisten tukipalvelujen tarpeisiin. C-rakennuksen laajuus on noin 70 000 bruttoneliötä.

Uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampion mukaan toisen vaiheen rakentaminen käynnistyy valmisteluvaiheen töillä, nyt kun pitkään odotettu päätös lopulta saatiin.

C-rakennus nousee uuden sairaalan jo rakenteilla olevien A- ja B-rakennusten välittömään läheisyyteen, niin että rakennukset muodostavat valmistuessaan yhden toiminnallisen kokonaisuuden. Kaikkiaan uusi sairaala valmistuu 2020-luvun loppuun mennessä.

OYS 2030 -uudistamisohjelman myötä Ouluun rakennetaan kokonaan uusi yliopistollinen sairaala. Uusien tilojen lisäksi uudistamisohjelman tavoitteena uudistaa sairaalan toimintamalleja ja rakenteita, parantaa toiminnan tuottavuutta ja kehittää hoidon laatua. Uudistamisohjelman kokonaiskustannukset ovat noin 1,6 miljardia euroa, josta uudisrakentamisen osuus on noin 920 miljoonaa. Nyt poikkeusluvan saaneen C-rakennuksen budjetti on 347 miljoonaa euroa.

Lue myös: Oulussa ollaan huolissaan huumaavien aineiden käytöstä - eniten havaintoja alaikäisten alkoholin käytöstä ja tupakoinnista

Kilpailut

Uusimmat