Kuva: Jussi Häkkilä

Tien ja katujen rakennussuunnitelma Oulunlahdentielle Ouluun

29.03.2021 14:35 - Ari Kettukangas

Suunnitelmassa esitetään Oulunlahdentielle rakennettavaksi maantien suunnassa kanavoitu ja liikennevalo-ohjattu liittymä Haarasuontien liittymään. Samassa yhteydessä parannetaan jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä rakentamalla uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä Oulunlahdentien varrelle Kaakkurin suuntaan. Haarasuontien liittymän kohdalle rakennetaan myös uusi katuliittymä, jonka varrelle rakennetaan Iinatin kuntopolun uusi pysäköintialue ja yhteys kuntopolulle. Nykyinen pysäköintialue Oulunlahdentien varrella poistetaan käytöstä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on yhteistyössä Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden sekä liikuntapalveluiden ja FinTraffic Oy:n kanssa laatinut tien ja katujen rakennussuunnitelman Oulunlahdentielle, eli maantielle 815 Haarasuontien liittymään Oulun Maikkulassa. Suunnitelmassa esitetään Oulunlahdentielle rakennettavaksi maantien suunnassa kanavoitu ja liikennevalo-ohjattu liittymä Haarasuontien liittymään. Samassa yhteydessä parannetaan jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä rakentamalla uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä Oulunlahdentien varrelle Kaakkurin suuntaan. Haarasuontien liittymän kohdalle rakennetaan myös uusi katuliittymä, jonka varrelle rakennetaan Iinatin kuntopolun uusi pysäköintialue ja yhteys kuntopolulle. Nykyinen pysäköintialue Oulunlahdentien varrella poistetaan käytöstä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 1,35 miljoonaa euroa. Hanke toteutetaan vuoden 2021 aikana niin kutsuttuna Oulun seudun MAL-sopimushankkeena. MAL tarkoittaa sopimusta, jossa valtio ja kunnat sitoutuvat kehittämään yhdessä seudun maankäyttöä, asumista ja liikennettä.

Lue myös: Oulu edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa - eilen uusi kuolemantapaus Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen liittyen

Kilpailut

Uusimmat