Kuva: Shutterstock

Oulu edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa - eilen uusi kuolemantapaus Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen liittyen

29.03.2021 08:49 - Ari Kettukangas

Pääsiäisen lomakausi on lähestymässä ja muodostaa matkustelun vuoksi riskin epidemian pahenemiselle Oulussa. Väestöä kehotetaan samaan vastuulliseen käyttäytymiseen pääsiäislomilla kuin hiihtolomillakin.

Oulu on edelleen epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Pääsiäisen lomakausi on lähestymässä ja muodostaa matkustelun vuoksi riskin epidemian pahenemiselle Oulussa. Väestöä kehotetaan samaan vastuulliseen käyttäytymiseen pääsiäislomilla kuin hiihtolomillakin. Eilen tuli ilmi Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen kuuluva uusi kuolemantapaus. Eilisen kahdesta tartunnasta tartuntalähteinä ovat ulkomaat ja muu tietty syy. Tällä hetkellä Oulussa rokotetaan 70-vuotiaita ja sitä vanhempia henkilöitä. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotusajanvaraus on toistaiseksi tauolla. Riskiryhmiin kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat, kun yli 70-vuotiaat on rokotettu.

Lue myös: Poliisi keskeytti viikonloppuna bileet Kemissä - paikalla n. 60 nuorta aikuista

Kilpailut

Uusimmat