Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta jatkaisi yhdenvertaista rokotejakelua

16.03.2021 14:15 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui tänään ja päivitti tilannekuvan koronaviruksesta ja toimista alueellaan.

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui tänään ja päivitti tilannekuvan koronaviruksesta ja toimista alueellaan. Toimikunnan mielestä kansallista rokotejärjestystä ei tule muuttaa. Sen muuttaminen veisi pohjan kansalaisten yhdenvertaisuudelta ja olisi vastoin yleistä oikeustajua.

Kainuussa koronavirustilanne on perustasolla ja Pohjois-Pohjanmaalla kiihtymisvaiheessa. Tartuntaryppäät on saatu molemmissa maakunnissa jäljitettyä erinomaisesti. Hiihtolomaviikon jälkeen ei toistaiseksi ole havaittu taudin leviämisaaltoa Pohjois-Suomessa. Huolestuttavaa on, että lähialueilla virustilanne on merkittävästi Suomea huonompi. Pohjois-Suomessa onkin yhä mahdollisuus epidemian pahenemiseen nopeasti.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto informoi ensi viikon maanantaina kuntien terveydensuojelun, elintarvikevalvonnan, tartuntataudeista vastaavien ja johdon edustajia tartuntatautilain pykälien tulkinnoista ja valvonnan toteuttamisesta. Valmisteilla on myös yhdessä korkeakoulujen ja yliopiston kanssa informaatiotilaisuus opiskelijoille koronatilanteesta.
Aluehallintovirastot valmistelevat lisäksi ensimmäisiä maahantulijoiden ns. massapäätöksiä, jossa yksilöiden sijaan joukko maahantulijoita voidaan määrätä pakolliseen terveystarkastukseen. Käytännön toimista vastaisi kunta, jonka alueella rajan ylitys tapahtuu.
Valmiustoimikunta toivoo kaikilta suositusten ja viranomaisten antamien määräysten noudattamista.

Lue myös: Yksi uusi koronatartunta Oulun kaupunginsairaalassa

Kilpailut

Uusimmat