KKV esittää 22:n miljoonan seuraamusmaksuja isännöintialan yrityksille ja Isännöintiliitolle hintakartellista, mm. Ouluun

11.02.2021 11:07 - Jussi Häkkilä

Kilpailu- ja kuluttajavirasto esittää, että markkinaoikeus määrää yhteensä noin 22:n miljoonan euron seuraamusmaksut kuudelle isännöintialan yritykselle sekä Suomen Isännöintiliitto ry:lle.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto esittää, että markkinaoikeus määrää yhteensä noin 22:n miljoonan euron seuraamusmaksut kuudelle isännöintialan yritykselle sekä Suomen Isännöintiliitto ry:lle. Yritykset ja Isännöintiliitto sopivat viraston mukaan vuosina 2014-2017 keskenään isännöintipalvelujen hinnoista ja pyrkivät korottamaan valtakunnallisesti isännöintitoimialan hintatasoa.
Oulun kiinteistötieto Oy:lle ja Suomen Kiinteistöhallinta Oy:lle esitetään 1 693 950:n euron seuraamusmaksua. Isännöintipalveluita tarjotaan alueellisten Kiinteistö-Tahkola -nimisten yritysten kautta.

Suurinta seuraamusmaksua esitetään Realia Services Oy:lle (ent. Realia Isännöinti Oy), Realia Group Oy:lle ja Realia Holding Oy:lle, 13 887 627 euroa.

Viraston selvitysten mukaan Isännöintiliitto ja sen hallitukseen kuuluneet yritykset sopivat vuonna 2014 isännöintipalvelujen hinnoittelun yhdenmukaistamisesta ja hinnankorotuksista. Lisäksi sovittiin, että lakiuudistusten myötä isännöintiyrityksille tulevat uudet tehtävät veloitetaan asiakkailta isännöintisopimusten ulkopuolisina lisäpalveluina. Keskusteluja hintojen korottamisesta ja yhdenmukaistamisesta käytiin pääosin hallituksen kokouksissa ja seminaareissa.

Lue myös: Bussikartelliasiaan päätös -korkein hallinto-oikeus korotti seuraamusmaksuja

Kilpailut

Uusimmat