Kuva: Jussi Häkkilä

Oulussa kuusi uutta koronatartuntaa -omaiset ja vierailijat laiminlyövät koronakäytäntöjä hoivakodeissa

05.02.2021 09:00 - Jussi Häkkilä

Eilen Oulussa todettiin kuusi uutta koronavirustartuntaa, ja karanteeniin asetettiin 19 henkilöä.

Eilen Oulussa todettiin kuusi uutta koronavirustartuntaa, ja karanteeniin asetettiin 19 henkilöä. Eilen ei tullut ilmi uusia joukkoaltistuksia.
Oulussa on tällä viikolla tähän mennessä todettu 27 uutta tartuntaa, mikä on noin puolet vähemmän kuin viime viikolla samaan aikaan. Karanteeniin on asetettu 86 henkilöä, mikä on vain noin neljäsosa siitä mitä viikko sitten samaan aikaan. Joukkoaltistuksia on tullut ilmi yksi, mikä on selvästi vähemmän kuin viime viikolla samaan aikaan. Tartuntojen määrä on ollut laskussa nyt toista viikkoa. 
Oulun yliopistollisessa ja kaupunginsairaalassa on hoidossa kahdeksan koronapotilasta.
Muutokset rokotteiden käytössä ja rokotevälissä nopeuttavat rokotusten etenemistä Oulussa. Ympärivuorokautisessa hoidossa olevien rokotukset saadaan toteutettua loppuun ensi viikon aikana.  Yli 80 -vuotiaiden kotona asuvien kuntalaisten rokotusten aloittamisesta tiedotetaan lähipäivinä.
Tietoon on lisäksi tullut ikäihmisten ympärivuorokautisen hoidon yksiköistä useampia tapauksia, jossa omaiset ja vierailijat ovat laiminlyönet asukkaiden suojaamiseksi tarkoitettuja käytäntöjä.

Lue myös: Oulun kaupungin koronaan liittyvät suositukset ja rajoitukset jatkuvat 23.2. saakka

Kilpailut

Uusimmat