Kuva: Shutterstock

Koronatartuntojen määrä Oulussa jatkuu korkeahkona – joukkoaltistuminen Merikosken koululla, mahdollisia altistumisia ravintoloissa

21.01.2021 17:24 - Marja Ollakka

Oulu on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, vaikka vaiheiden kriteereistä ilmaantuvuus onkin leviämisvaiheen tasolla.

Tänään 21.1.2021 on Oulussa iltapäivään mennessä todettu 17 uutta koronavirustartuntaa, mikä on korkeahko luku ja samaa tasoa tällä viikolla ilmenneiden päivittäisten tartuntojen määrään nähden.

Tartuntalähteistä suurin on tuntemattomat tartunnat, lisäksi on perheen sisäisiä tartuntoja, työpaikkaan liittyviä tartuntoja ja muita tiedettyjä tartuntoja.

Karanteeniin on tänään 21.1. asetettu Oulussa 92 henkilöä. Joukkoaltistumisia on tänään tullut Oulussa ilmi kolme: työpaikalla, ravintolassa ja Merikosken koululla.

Mahdollisia altistumisia on tapahtunut seuraavissa ravintoloissa: Winger, 16.-17.1. useina eri ajankohtina; Ravintola Toripolliisi 16.1. klo 18-20.30; Space Bowling & Billiards 17.1. klo 17-18: Puistokahvila Makia 18.1. klo 12.30-13.15 ja Ravintola Sauraha 18.-19.1.

Ravintoloissa asioineita asiakkaita pyydetään tarkkailemaan vointiaan tarkasti ja kehotetaan hakeutumaan testeihin herkästi, mikäli oireita ilmenee.

Oulussa on tällä viikolla torstai-iltapäivään mennessä ilmennyt yhteensä 64 uutta tartuntaa, mikä on liki 10 prosenttia enemmän kuin edellisellä viikolla vastaavaan aikaan.

Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana noin 362 henkilöä, mikä on jo selvästi koko edellisviikkoa korkeampi luku.

Joukkoaltistumisia on tullut ilmi kahdeksan, kun viime viikolla koko viikon aikana niitä ilmeni viisi.

Oulussa 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 107,9. Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on 63,5. Ilmaantuvuudet ovat tasaantuneet.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa viisi koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa viisi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Koronatestaus Oulun kaupungin testauspisteissä on hieman vilkastunut. Tällä viikolla tultaneen yltämään noin 2500 testiin, kun viime viikon testimäärä oli 2100.

Lue myös: Haaparannan huonontunut epidemiatilanne heijastuu Länsi-Pohjan alueelle - "Useita tartuntoja tullut rajan yli"

Kilpailut

Uusimmat