Kuva: Jussi Häkkilä

Koronan tartuntamäärä edelleen kasvaa Oulussa - kaupunki lisää koronatestausta ostamalla palvelua yksityisiltä palvelujentuottajilta

10.01.2021 11:17 - Ari Kettukangas

Oululaiset voivat 11. tammikuuta alkavalla viikolla varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon myös Mehiläisen, Pihlajalinnan tai Terveystalon testauspisteille.

Koronan tartuntamäärä edelleen kasvaa Oulussa. Lauantaina klo 15 mennessä vahvistettiin 18 uutta positiivista tartuntaa, mikä on samaa korkeaa tasoa kuin tällä viikolla aiemminkin. Tartuntalähteinä on ollut uudenvuoden tapahtuma, perheen sisäiset tartunnat, muu tiedetty lähde ja tuntemattomien tartuntojen osuus on n 30 %. Karanteeniin asetettiin lauantaina Oulussa tuohon aikaan mennessä 60 henkilöä. Oulussa on todettu yksi uusi joukkoaltistus harrastusryhmässä. Kaikkiaan Oulussa on tällä viikolla perjantaina klo 15 mennessä todettu 109 uutta tartuntaa, mikä on lähes kolmanneksen enemmän kuin koko viime viikolla yhteensä.

Oulun kaupunki lisää koronatestausta ostamalla palvelua yksityisiltä palvelujentuottajilta. Oululaiset voivat 11. tammikuuta alkavalla viikolla varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon myös Mehiläisen, Pihlajalinnan tai Terveystalon testauspisteille. Aika koronanäytteenottoon varataan etukäteen puhelimitse Mehiläisen ja Pihlajalinnan koronatestaukseen ja sähköisen ajanvarauksen kautta Terveystalon koronatestaukseen. Jokaisessa kolmessa testauspisteessä otetaan koronanäytteitä kaikenikäisiltä. Ostamalla lisää testauskapasiteettia Oulun kaupunki varautuu kasvaviin testausmääriin ja vähentämään koronavastaanottojen kuormitusta. Yksityisten palveluntuottajien kautta on varattavissa yhteensä 150 koronatestiaikaa joka päivä viikon 2 ajan. Päätös viikon 3 osalta tehdään viikon 2 aikana.

Lue myös: Koronavuosi verotti kävijämäärän yli puoleen Kemin museoissa

Kilpailut

Uusimmat