Kuva: Shutterstock

Oulussa eilistä korkeampi määrä koronatartuntoja

05.01.2021 18:05 - Marja Ollakka

Tänään 5.1.2021 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä 17 uutta tartuntaa. Tartuntoja on tullut ilmi enemmän kuin eilen.

Tartuntalähteenä on ravintolat melkein puolessa tartunnoista, lisäksi tartunnanlähteinä on perhe tai tuntematon lähde. Ravintolatartuntojen määrä on nousussa, ja ne ovat seurausta ravintola-altistuksista.

Karanteeniin on asetettu tänään Oulussa kello 16 mennessä 68 henkilöä.Yksi uusi joukkoaltistuminen on todettu ryhmäharrastamisessa.

Seuraavissa paikoissa asioineita pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota oireisiin ja hakeutumaan herkästi testeihin: Bar Ihku 31.12 klo 20-22 ja Space Bowling 31.12. klo 18-20.

Oulussa on tällä viikolla tiistai-iltapäivään mennessä todettu 27 uutta tartuntaa. Tämä on noin puolet enemmän kuin viime viikolla samaan aikaan.

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla tähän mennessä 119 henkilöä. Tämä on myös enemmän kuin viime viikolla samaan aikaan. Tällä viikolla on ilmennyt kolme joukkoaltistumista.

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa, ja tartuntojen määrä on kasvussa.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 61,7 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 39,7. Molemmat ovat nousussa.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on kuusi koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Oululaiset ovat käyneet alkuviikosta hieman enemmän testeissä kuin viime viikolla. Edelleen testejä on otettu noin kolmasosa vähemmän tavanomaisimmista määristä.

Oulun kaupunki on saanut tälle ja tulevalle viikolle vain muutamia satoja rokotteita, joilla rokotetaan ensin loppuun koronapotilaita vuodeosastolla hoitavat sekä aloitetaan koronavastaanottojen ja näytteenoton henkilökunnan rokotukset. Mahdollisesti voimme aloittaa rokotukset myös ympärivuorokautisessa hoidossa oleville ikäihmisille ja heidän henkilökunnalleen, mutta valtaosa tästä laajasta joukosta saadaan rokotettua vasta ensi viikosta alkaen tammi- ja helmikuun aikana.

Muuta rokotusaikataulua ei ole lyöty lukkoon, koska varmuutta rokotteiden saatavuudesta, laadusta ja määristä ei ole.

Kilpailut

Uusimmat