Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Viikonloppunäytteenotto siirtyy Oulussa Oritkarista Limingantulliin

04.12.2020 10:27 - Jussi Häkkilä

Aikaisemmin Oritkarissa sijainnut viikonloppunäytteenotto toimii huomisesta alkaen uudessa paikassa Limingantullissa.

Aikaisemmin Oulun Oritkarissa sijainnut viikonloppunäytteenotto toimii huomisesta alkaen uudessa paikassa Limingantullissa. Pääasiassa koronatestauksesta huolehtii oma kotikunta, mutta jos oman kunnan näytteenottoon ei pääse, voivat kaikki Pohjois-Pohjanmaalla asuvat hakeutua testeihin Oulun yliopistolliseen sairaalaan tai viikonloppuisin Limingantullin näytteenottopisteeseen.
Viikonloppuisin näytteitä otetaan yli kaksivuotiailta Limingantullin näytteenottopisteessä osoitteessa Nuottasaarentie 5. Näytteenotto on viikonloppuisin avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin kello 8-14. Näytteenottoon tulee varata aika etukäteen, ajanvaraus avataan perjantaisin kello 16. Oululaisille Limingantullin näytteenottopiste on avoinna myös arkisin.
Oulun seudun yhteispäivystyksen koronanäytteenotto Oulun yliopistollisessa sairaalassa on avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 7.15-21. Ajanvaraus avataan aina edellisenä iltana kello 22. Jos vointi heikentyy selvästi, voi näytteenottoon tulla myös ilman ajanvarausta. Yhteispäivystyksessä otetaan näytteitä yli 16-vuotiailta.
Jos Limingantullissa ei ole vapaita aikoja, otetaan koronanäytteitä alle 16-vuotiailta yliopistollisen sairaalan lasten päivystyksessä ajanvarauksella kello 11-18, ajanvaraus avataan lauantaisin ja sunnuntaisin kello 8 sekä arkisin kello 10. Jos lapsen vointi heikentyy selvästi, voi näytteenottoon tulla myös ilman ajanvarausta.

Lue myös: Pohjois-Suomen valmiustoimikunta: Tiukentuneet koronasuositukset ja -määräykset hyväksytään laajasti

Kilpailut

Uusimmat