Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi eilisessä kokouksessaan Raahen ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen poikkeuslupahakemuksen ja päätti lähettää sen sosiaali- ja terveysministeriölle.
Poliisi lopettaa viikonloppupäivystyksensä Oulun keskustan poliisiasemalla.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä palvelupäällikkö Marja Ylilehtoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Viisi sote-kuntayhtymää ja sairaanhoitopiiriä esittää sote-uudistuksen uusiin lakeihin kaikille tuleville hyvinvointialueille mahdollisuutta saada halutessaan laaja ympärivuorokautisen päivystyksen sairaala.
Savonlinnan kaupungin ja Meri-Lapin kuntien (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio) yhteisessä kannanotossa kunnat vaativat, että Savonlinnan ja Länsi-Pohjan keskussairaaloiden ympärivuorokautinen yhteispäivystys tulee muuttaa toistaiseksi voimassaolevaksi vuoteen 2032 saakka sekä velvoitteeksi pitää Etelä-Savon ja Lapin hyvinvointialueilla kummassakin kahta ympärivuorokautista yhteispäivystyssairaalaa.
Projektisuunnittelija Marja Ylilehtoa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä haastattelee Jussi Häkkilä.
Aikaisemmin Oritkarissa sijainnut viikonloppunäytteenotto toimii huomisesta alkaen uudessa paikassa Limingantullissa.
Oulun seudullinen, virka-ajan ulkopuolinen sosiaali- ja kriisipäivystys laajenee. Mukaan tulevat Oulunkaaren kunnat. Sopimus seudullisesta sosiaali- ja kriisipäivystyksestä tehdään Kempeleen, Lumijoen, Tyrnävän, Muhoksen, Limingan, Hailuodon ja uutena Oulunkaaren kuntayhtymän Utajärven, Pudasjärven, Vaalan, Simon ja Iin kanssa. Oulunkaaren kuntien liittyessä mukaan Oulun seudullinen sosiaalipäivystys palvelee alueen noin 280 000 asukasta. Oulun kaupunki vastaa sosiaalipäivystyksen järjestämisestä. Sosiaali- ja kriisipäivystyksen tehtävät ovat viime aikoina lisääntyneet.
Oulun poliisilaitos rajoittaa palvelupäivystyksen asiakaspalvelua ja aukioloa koronaviruksen aiheuttaman tartuntariskin johdosta.
Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri, apulaisylilääkäri Jarkko Huuskoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisin lupapalvelut ja poliisipäivystys Ylivieskan poliisiasemalla ovat ensi kuun alusta avoinna arkisin maanantaista keskiviikkoon ja perjantaisin klo 9 - 16.15.
OYS:n ensihoidon ja päivystyksen vastuualuejohtaja Matti Martikaista haastattelee Jussi Häkkilä.
Alueellinen hammaslääkäripäivystys siirtyy ensi viikon maanantaista alkaen Kokkolan terveyskeskuksen tiloista Keski-Pohjanmaan keskussairaalan hammas- ja suusairauksien poliklinikan tiloihin.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallitus on päättänyt jatkaa lasten päivystyksen pilottia ensi kesäkuun alkuun saakka.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite avaa uuden lasten päivystyksen Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan. Lasten ja nuorten sairaalan palvelualuejohtaja Heidi Petterssonia haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisin lupapalvelut Haukiputaalla olivat tänään viimeistä päivää auki.