Kuva: Shutterstock

Oulun kaupunki suosittelee maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa seuraavan kahden viikon ajan

28.10.2020 09:39 - Ari Kettukangas

Uudet suositukset ajoittuvat Oulun kaupungin alueelle huomisesta 12. marraskuuta saakka. Suu-nenäsuojainten käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Suositus ei koske yläkouluja eikä toisen asteen oppilaitoksia. Suositellaan myös, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä. Ryhmämuotoiseen harrastamiseen annetaan tarkennettuja turvallisuusohjeita. Suositellaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle esim. yleisötapahtumissa, harrastustoiminnassa ja ravitsemusliikkeissä.

Koronaepidemia siirtyy uuteen vaiheeseen Pohjois-Pohjanmaalla. Oulun kaupungin alueelle tulee voimaan kiihtymisvaiheen suosituksia. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä päätti eilen pidetyssä kokouksessa uusista koronasuosituksista. Tartuntojen määrä on kasvussa erityisesti Oulussa, missä ollaan epidemian kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Oulun kaupungin alueelle annettavat uudet suositukset ja ohjeet koskevat maskin käyttöä, yksityistilaisuuksien järjestämistä, harrastusryhmiä ja riskiryhmien luona vierailua.

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana yhteensä 99 uutta koronatartuntaa, joista suurin osa Oulussa. Tartuntojen alkuperä pystytään kuitenkin edelleen pääosin selvittämään. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on 24,1. Pohjois-Pohjanmaalla ollaan tilanteesta huolimatta edelleen epidemian perustasolla.

Oulun tilanne poikkeaa muista Pohjois-Pohjanmaan kunnista, mistä johtuen alueellinen koordinaatioryhmä antaa uusia määräaikaisia, kaksi viikkoa voimassa olevia suosituksia Oulun kaupungin alueelle. Muiden kuntien alueille ei esitetä uusia suosituksia. Aiemmat suositukset ovat edelleen voimassa.

Uudet suositukset ajoittuvat Oulun kaupungin alueelle huomisesta 12. marraskuuta saakka.

Suu-nenäsuojainten käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita.  Suositus ei koske yläkouluja eikä toisen asteen oppilaitoksia.

Suositellaan myös, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä. Ryhmämuotoiseen harrastamiseen annetaan tarkennettuja turvallisuusohjeita.

Suositellaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle esim. yleisötapahtumissa, harrastustoiminnassa ja ravitsemusliikkeissä.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen covid 19 koordinaatioryhmä vastaa koronaepidemiaan liittyvästä viranomaistyöstä Pohjois-Pohjanmaalla STM:n edellyttämällä tavalla. Koordinaatioryhmä kokoontuu vähintään kerran viikossa ylläpitämään tilannekuvaa ja arvioimaan epidemiatilannetta, alueellisia suosituksia sekä rajoituksia eri kriteerien pohjalta.

Lue myös: Pyhäjoella todettu kolme koronavirustartuntaa

Kilpailut

Uusimmat