Kuva: Jussi Häkkilä

Pyöräily poliisin tehosyynissä

05.10.2020 08:49 - Jussi Häkkilä

Poliisi valvoo pyöräilijöiden näkyvyyttä liikenteessä tehostetusti tällä viikolla koko maassa.

Poliisi valvoo pyöräilijöiden näkyvyyttä liikenteessä tehostetusti tällä viikolla koko maassa. Kesällä voimaan tulleen uuden tieliikennelain mukaan polkupyörässä on oltava valot eteen ja taakse pimeällä, hämärän aikaan tai jos näkyvyys on huonontunut. Eteenpäin osoittava valo voi olla valkoista tai vaaleankeltaista ja taaksepäin osoittava punaista. Valoja voi olla useampia ja ne voi kiinnittää joko pyörään tai pyöräilijään. Puuttuvasta valosta pyöräilijä voi saada huomautuksen tai 40:n euron liikennevirhemaksun.
Polkupyörässä täytyy olla myös heijastimet eteen, taakse ja sivulle, toimivat jarrut ja soittokello. Matkustajan tai matkustajien kuljettaminen polkupyörällä on sallittua, jos pyörän valmistaja on tarkoittanut polkupyörän tähän tarkoitukseen. Kypärää suositellaan lisäksi kaikille pyörällä liikkuville.
Poliisin tietoon tulee vuosittain keskimäärin noin 800 polkupyöräonnettomuutta. Poliisin tietoon tulleissa hämärässä tai pimeässä tapahtuneissa onnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä nousi hiukan viime vuonna edelliseen vuoteen verrattuna, mutta kuolemaan johtaneiden turmien määrä sen sijaan väheni.

Lue myös: Poika kaatui pyörällä pyörätien yli viritettyyn naruun Oulussa

Kilpailut

Uusimmat