Kuva: Fotolia

ELY-keskuksen koronarahoitusta Pohjois-Pohjanmaan yrityksille reilut 21 miljoonaa euroa

16.09.2020 17:39 - Marja Ollakka

ELY-keskusten koronarahoitus yrityksille oli haettavana 31.3. – 8.6.2020, jona aikana hakemuksia jätettiin Pohjois-Pohjanmaalla 2281 kpl. Hakemusten käsittely on loppusuoralla ja tukien maksatus käynnissä.

Pienten, 1-5 henkilöä työllistävien yritysten oli mahdollista hakea keväällä ELY-keskuksesta poikkeusrahoitusta koronatilanteesta selviytymiseen. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueelle tulleet 2281 hakemusta on nyt käsitelty muutamaa kymmentä lukuun ottamatta. ELY-keskuksesta oli mahdollista hakea rahoitusta tilanneanalyysin tekemiseen, jolloin tavoitteena oli laatia kehittämissuunnitelma. Yrityksille myönnettiin myös kehittämisavustusta mm. tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen, digitaalisten toimintamallien suunnitteluun, liiketoiminnan uudelleensuuntaamiseen, tuotannon uudenlaiseen organisointiin sekä osaamisen vahvistamiseen. Pohjois-Pohjanmaalla rahoitusta on myönnetty 15.9. mennessä noin 21,2 miljoonaa euroa yhteensä 1707 yrityksille.

Myös yritysten kehittämispalveluille on koronatilanteessa ollut suuri kysyntä. Ajalla 27.3. – 15.9. Pohjois-Pohjanmaalla 218 yritystä sai rahoitusta analyysi- tai konsultointipalveluiden ostoon.

ELY-keskuksen myöntämä pienyritysten koronarahoitus kohdistui Pohjois-Pohjanmaalla etenkin palveluyrityksiin, mutta jakaantui useille eri toimialoille.

Pienyritysten lisäksi ELY-keskus on myöntänyt väliaikaista koronarahoitusta maaseudun, alkutuotannon ja kalatalouden yrityksille. Nämä tuet ovat edelleen haettavissa ELY-keskuksesta. Ravintoloille suunnattu tuki uudelleentyöllistämiseen on haettavissa KEHA-keskuksesta lokakuun loppuun asti. Muita tukimuotoja yrityksille ovat olleet kuntien yksinyrittäjätuki, Business Finlandin tuet sekä Valtionkonttorin kustannustuki.  ELY-keskuksen yritysten kehittämisavustuksen haku on auki normaalisti.

Lue myös: Oulun Karjasillalle ainutlaatuinen ja energiatehokas alue-energiajärjestelmä ensimmäisenä Suomessa

Kilpailut

Uusimmat