Kuva: Fotolia

Oulun Karjasillalle ainutlaatuinen ja energiatehokas alue-energiajärjestelmä ensimmäisenä Suomessa

16.09.2020 11:16 - Joonas Hepola

Karjasillan alueelle rakennettavan energiajärjestelmässä hyödynnetään lämmityskaudella kaukolämpöverkoston paluulinjan energiaa lämpöpumppujen avulla.

Paluulinjan energiaa ei ole aiemmin hyödynnetty asiakaskiinteistöjen lämmityksessä. Samoilla lämpöpumpuilla tuotetaan kesäaikainen viilennysenergia, missä syntyvä lauhde-energia käytetään esimerkiksi alueen rakennusten lämpimän käyttöveden valmistamiseen. Näin saadaan aikaan kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä energiaa, jonka hiilijalanjälki on pieni ja joka mahdollistaa samalla paremman hyötysuhteen alkuperäisen energiantuotannon osalta.

- Hanke noudattaa ja tukee Oulun kaupungin asettamia ilmastostrategisia tavoitteita erinomaisesti ja mahdollistaa niiden saavuttamista yhtenä osana vastuullisuustyötämme”, kertoo yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki Oulun kaupungilta.


Energia- ja ilmastosopimuksen tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasuja vähintään 40 % vuoteen 2030 mennessä. Kunta-alan energiatehokkuussopimuksen tavoitteena on 10,5 % säästö kaupungin omassa energiankulutuksessa vuoteen 2025 mennessä.

Kilpailut

Uusimmat