Kuva: Touhula Varhaiskasvatus Jaana Lamberg

Touhula jätti yrityssaneeraushakemuksen

15.05.2020 11:45 - Jussi Häkkilä

Oululainen Touhula-päiväkodit on jättänyt eilen yrityssaneeraushakemuksen johtuen yhtiön vaikeasta taloudellisesta tilanteesta.

Oululainen Touhula-päiväkodit on jättänyt eilen yrityssaneeraushakemuksen johtuen yhtiön vaikeasta taloustilanteesta. Toimenpiteellä pyritään tervehdyttämään yhtiön talous ja varmistamaan toiminnan jatkuvuus. Pääomistaja ja rahoittajat ovat turvanneet yhtiön maksuvalmiuden. Yrityssaneerauksella ei ole välittömiä vaikutuksia päiväkotien toimintaan, vaan arki varhaiskasvatuksessa jatkuu kuten tähänkin asti.

Yrityssaneeraus edellyttää, että jokaisen päiväkodin taloudellista tilannetta ja mahdollisuuksia riittävään lapsimäärään tarkastellaan lähiviikkoina. Tarkastelun jälkeen ryhdytään toimenpiteisiin toiminnan tervehdyttämiseksi. Yhtiö kertoo mahdollisista toimenpiteistä tämän kuun aikana, kun saneerausprosessi etenee.

Vaikka suuri osa Touhulan päiväkodeista on kannattavia, on koko Touhulan toiminta ollut pidemmällä aikavälillä tappiollista useiden päiväkotien alhaisista lapsimääristä ja nousseista kuluista johtuen. Lisäksi toiminta on vaarantunut lyhyemmällä aikavälillä koronapandemiasta johtuen.

Lue myös: Ilmarisen työkykypalkinto Ouluun Touhula Varhaiskasvatukselle

Kilpailut

Uusimmat