Kuva: Shutterstock

Etsivään nuorisotyöhön 12,5 miljoonaa

13.05.2020 14:55 - Marja Ollakka

Aluehallintovirastot ovat tehneet päätökset etsivän nuorisotyön valtionavustuksista. Avustuksilla palkataan kuntiin etsivän nuorisotyön ammattilaisia, jotka auttavat nuoria arjen ja elämän haasteissa.

Nyt myönnetyllä avustussummalla katetaan kaikkiaan noin 500 henkilötyövuotta.

Lapin aluehallintoviraston alueella avustusta myönnettiin 647 188 euroa 17 hakijalle ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella 1 275 000 euroa 23 hakijalle.

Vuosittain jaettavilla etsivän nuorisotyön avustuksilla toteutetaan etsivää

nuorisotyötä ja palkataan työntekijöitä kuntiin. Aluehallintoviraston valtionavustuksilla tuetaan etsivän nuorisotyön lisäksi myös nuorten työpajoja, nuorisoalan kehittämistä sekä lasten ja nuorten harrastustoimintaa paikallisella tasolla.

Aluehallintovirasto myöntää vuosittain kaikkiaan yli 50 miljoonaa euroa valtionavustuksina lasten ja nuorten toimintaan, kirjastoille sekä liikuntahankkeisiin.

Etsivä nuorisotyö on alle 29-vuotiaille suunnattua erityisnuorisotyötä, joka perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön. Etsivää nuorisotyötä järjestetään kunnissa ja nykyisin toiminta kattaa lähes koko Suomen.

Lue myös: Oulun teatterin toimitusjohtaja siirtyy Vuolteen talous- ja kehittämisjohtajaksi

Kilpailut

Uusimmat