Kuva: Jussi Häkkilä

Finnverasta viime kuussa 5 300 päätöstä pk-rahoitusjärjestelyissä -eniten kasvua Pohjois-Karjalassa ja Pohjanmaalla

07.04.2020 08:44 - Jussi Häkkilä

Finnvera teki viime kuussa nykyisille ja uusille pk-yritysasiakkaille yhteensä yli 5 300 päätöstä rahoitusjärjestelyistä koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilaneen takia.

Finnvera teki viime kuussa nykyisille ja uusille pk-yritysasiakkaille yhteensä yli 5 300 päätöstä rahoitusjärjestelyistä koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilaneen takia. Määrä on yli viisinkertainen edellisvuoden maaliskuuhun verrattuna. Uutta kriisirahoitusta on myönnetty jo yli tuhannelle yritykselle, ja maksuaikajärjestelyjä on tehty samaan aikaan yli neljälle tuhannelle yritykselle. Eniten kasvua uuden rahoituksen myöntämisessä on ollut Pohjois-Karjalassa ja Pohjanmaalla, joissa rahoitusjärjestelyiden määrä on kolminkertaistunut edellisen vuoden maaliskuuhun verrattuna. Pienintä muutos on ollut Kainuussa, jossa myös koronatapauksia on ilmennyt muuta maata myöhemmin.
Alueellisesti ja toimialoittain tarkasteltuna rahoituksen järjestelytarpeet ovat edenneet hieman eri tahtiin. Matkailualalla tilanne näkyi Lapissa nopeasti, kun taas palvelualoilla sekä teollisuuden alihankintaketjuissa tarpeet kasvoivat kuukauden loppupuolella eri puolilla Suomea. Tämän kuun aikana uusien takaushakemusten määrän arvioidaan kaksinkertaistuvan viime kuun luvuista.

Lue myös: Finnvera: Etelä- ja Pohjois-Savo, Uusimaa, Lappi sekä Varsinais-Suomi viime vuoden kovimmat kasvumaakunnat yrityskaupoissa

Kilpailut

Uusimmat