Kuva: Fotolia

Neljässä Oulun peruskoulussa pilotoidaan pakattujen oppilaslounaiden jakamista etäopetuksessa oleville oppilaille

30.03.2020 14:53 - Marja Ollakka

Rajakylän, Kaakkurin, Myllyojan ja Lintulammen kouluissa pilotoidaan pakattujen oppilaslounaiden jakamista etäopetuksessa oleville oppilaille.

Koronaviruksesta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi kouluateria on järjestetty 18.3. alkaen lähiopetuksessa oleville oppilaille. Oulun kaupunki aloittaa perusopetusikäisten etäopiskelussa olevien oppilaiden ruokailun järjestämisen tänään 30.3. pilotoimalla sitä viikon ajan neljässä koulussa eri puolilla kaupunkia: Rajakylän, Kaakkurin, Myllyojan ja Lintulammen kouluissa. Etäopiskelijoille jaettavat tuotteet ovat yksittäispakattuja.

Huoltajia on informoitu asiasta viime viikolla Wilma-viestillä ja pyydetty ilmoittamaan etukäteen oppilaan osallistumisesta ruokailuun.

Eväspakkausten  jakelussa noudatetaan erikseen laadittuja hygieniaohjeita. Pilottikoulujen rehtorit saavat ohjeet ja organisoivat lounasannosten jakelun. Jakeluaikataulu porrastetaan koulukohtaisesti oppilaiden ikä ja jaettavien lounaiden lukumäärä huomioiden.

Opetushallitus suosittelee, että kouluaterian merkittävyyden takia on tärkeää, että ateria voitaisiin tarjota mahdollisimman laajasti myös muille kuin lähiopetuksessa oleville. Tarjonnassa tulee ottaa huomioon, ettei ruokailun järjestäminen aiheuta pandemian leviämistä tarpeettomasti. Opetuksen järjestäjä päättää kouluruokailun järjestämisen laajuudesta.

Toimintaa laajennetaan muihinkin kouluihin ensi viikolla, mikäli valtakunnan tai kaupungin tasolta ei tule uusia toimintaohjeita. Päätökset tehdään pilotin perusteella.

Lue myös: Oulun Nuorkauppakamari palkittiin mm. alueen parhaasta kamaritoiminnasta viime vuonna

Kilpailut

Uusimmat