Kuva: Shutterstock

Uuden linjauksen mukaan kaikki 1.-3.-luokkalaiset voivat mennä maanantaista alkaen lähiopetukseen – etäopetusta suositellaan edelleen

20.03.2020 17:12 - Marja Ollakka

Valtioneuvosto on tänään 20.3. muuttanut perusopetusta koskevaa asetusta. Ensi maanantaista 23.3. lähtien kaikki peruskoulun 1.-3. luokkien oppilaat saavat tarvittaessa lähiopetusta.

Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan myös 1.-3.-luokkalaisille suositellaan vahvasti etäopetusta.

Linjausta päädyttiin tarkentamaan, koska kriittisten alojen määritelmä on herättänyt hämmennystä ja vaihtelevia tulkintoja perusopetuksen järjestäjissä.

Muutoksella lisätään oppilaiden yhdenvertaista oikeutta saada tarvittaessa perusopetuslain mukaista lähiopetusta. Perusopetuksen oppilaille neljännestä vuosiluokasta kymmenenteen opetus järjestetään etäopetuksena ja poikkeuksellisin opetusjärjestelyin lähiopetuksen sijaan. Rajoitusten ensisijaisena pyrkimyksenä on ehkäistä koronavirusepidemian leviäminen.

Oulun kaupunki korostaa, että hallituksen vahva suositus on, että oppilaat osallistuvat jatkossakin etäopetukseen. Rehtorit laittavat vielä tänään perjantaina kyselyn huoltajille siitä, aikooko etäopetuksessa ollut oppilas tulla lähiopetukseen.

Oulun kaupunki koulutuksen järjestäjänä toivoo huoltajilta ymmärrystä sen suhteen, että tuleva maanantai tulee nopeasti käytännön asioiden järjestämisen kannalta. Kouluruokailuun on varattu ruokaa tällä viikolla läsnäolleelle määrälle oppilaita. Myös koulukuljetusten uudelleen järjestäminen vie oman aikansa. Kaikki pyritään hoitamaan kuntoon maanantain aikana.

Opettajat tiedottavat alkuviikosta luokkakohtaisesti, miten lähi- ja etäopetus järjestetään.

Lue myös: Mika Lintilä kannustaa suomalaisia mukaan 48 tunnin ideointipurskeeseen

Lue myös: Oulussa avataan koronavastaanotot Kontinkankaan ja Haukiputaan hyvinvointikeskuksiin ensi tiistaina

Kilpailut

Uusimmat