Kuva: Shutterstock

Oulussa avataan koronavastaanotot Kontinkankaan ja Haukiputaan hyvinvointikeskuksiin ensi tiistaina

20.03.2020 15:57 - Marja Ollakka

Kontinkankaan ja Haukiputaan hyvinvointikeskuksiin avataan ensi tiistaina 24.3.2020 koronavastaanotot.

Koronavastaanotoilla hoidetaan vain hengitystieinfektiopotilaat. Niihin ohjataan kaikki kiireellistä arviota tai hoitoa vaativat oululaiset potilaat, jotka kärsivät hengitystieinfektion oireista.

Muissa Oulun hyvinvointikeskuksissa ei hoideta hengitystieinfektiopotilaita 24.3. alkaen.

Ylähengitystieinfektion oireita ovat yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut ja päänsärky. Koronaviruksen aiheuttamaa infektiota ei voi oireiden perusteella erottaa muista virusinfektiosta.

Koronavastaanotolle ei tule saapua ilman soittoa koronaneuvontaan p. 08 558 41414. Hoidontarpeenarvio pyritään tekemään puhelimessa. Täten turvaamme hoidon sitä eniten tarvitseville. Koronavastaanotolla ei oteta koronavirusnäytteitä.

Valtaosa ylähengitystieinfektioista ei vaadi hoitoa, vaan lepoa ja omatoimista seurantaa. Näin on myös koronavirusinfektion kanssa. Valtaosa koronavirukseen sairastuneista toipuu viikon kotilevolla, tarvitsematta lääkärin hoitoa. Voit tehdä koronaviruskyselyn verkossa Omaolo-palvelussa. Saat toimintaohjeet oireittesi perusteella.

Jos oireesi vaativat kiireellistä hoitoa tai arviota soita koronavirusneuvontaan numeroon 08 558 41414. Numero palvelee maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Iltaisin ja viikonloppuisin koronavirusneuvontaa saat Oulun seudun yhteispäivystyksen numerosta 08 315 2655.

Koronavirusneuvonnasta saat ohjeet, kuinka sinun tulee toimia. Tarvittaessa sinut ohjataan vastaanotolle Kontinkankaan tai Haukiputaan koronavastaanotolle tai sairaalaan.

Lue myös: Noin 400 koronavirustartuntaa todettu Suomessa

Kilpailut

Uusimmat