Kuva: Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa 17 opiskelijalla todettu koronavirusinfektio

12.03.2020 16:39 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri vahvistaa, että alueella todettujen 17 uuden koronavirusinfektiotartunnan (COVID-19) saanutta ovat Oulun yliopiston opiskelijoita. Tartunnat varmistuivat 12. maaliskuuta.

Kaikki 17 tartuntaa todettiin Itävallassa matkailleilla henkilöillä. Sairastuneet ovat sairaanhoitopiirin mukaan lieväoireisia ja hyväkuntoisia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL luokitteli Itävallan epidemia-alueeksi vasta matkailijoiden Suomeen palaamisen jälkeen, joten osa heistä on maanantaina 9.3. käynyt oireettomina yliopistolla. Kun Itävalta luokiteltiin epidemia-alueeksi, opiskelijat jäivät yliopiston ohjeistuksen mukaan opiskelemaan etänä ja olivat yhteydessä terveydenhuoltoon. He ovat olleet kotona karanteenissa näytteenotosta lähtien.

Tartunnalle mahdollisesti altistuneita kartoitetaan parhaillaan. Sairaanhoitopiiriltä saadun tämänhetkisen tiedon mukaan virus voi tarttua noin vuorokauden ajan ennen oireiden alkamista ja vaatii esimerkiksi sairastuneen vieressä istumista. Yliopiston siivousta ja hygieniatoimenpiteitä on tehostettu koronavirusepidemian vuoksi jo aiemmin Työterveyslaitoksen ohjeistusten mukaisesti.

Oulun yliopisto tekee tiivistä yhteistyötä sairaanhoitopiirin kanssa jatkotoimenpiteissä ja tartuntojen ehkäisyssä.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaalla todettu 17 uutta koronavirustartuntaa

Kilpailut

Uusimmat