Kuva: Pirjo Jaukkuri

Oulun yliopisto mukana tulevaisuuden johtajia kouluttavassa miljoonarahoitteisessa EU-hankkeessa

25.02.2020 13:50 - Jussi Häkkilä

Oulun yliopisto on mukana neljän yliopiston kansainvälisessä uuden liiketoiminnan vastuullisuutta ja vaikuttavuutta tutkivassa monitieteisessä yhteishankkeeessa.

Oulun yliopisto on mukana neljän yliopiston kansainvälisessä uuden liiketoiminnan vastuullisuutta ja vaikuttavuutta tutkivassa monitieteisessä yhteishankkeeessa. Hanke on saanut 4,3 miljoonaa euroa Euroopan Unionilta. Oulun yliopistosta hankkeessa on mukana Martti Ahtisaari Instituutti. Oulun yliopiston rahoitusosuus on 1,1 miljoonaa euroa.

Hankkeessa luodaan tutkimus- ja koulutusverkosto, jota sovelletaan tieteen, tekniikan, terveyden ja humanististen tieteiden alueilla uusien ja monimutkaisten ilmiöiden tutkimiseen. Tieteiden, toimialojen ja teknologioiden välinen verkosto tarjoaa kansainvälisen alustan tohtorikoulutettavien kouluttamiseen. Hanke koostuu viidestätoista väitöskirjaprojektista, joista Oulussa toteutetaan neljä. Tohtorikoulutettavien haku on juuri käynnistynyt.
Oulun lisäksi ovat mukana Tanskan Aalborgin, Ruotsin Halmstadin ja Englannin Glasgown yliopistot. Hankkeeseen osallistuu lisäksi useita yhteistyöorganisaatioita ympäri maailman, Suomesta Nokia ja Bittium.

Lue myös: Oulussa kehitetty ekosementti vähentää materiaaleista peräisin olevia hiilidioksidipäästöjä jopa 90 prosenttia

Kilpailut

Uusimmat