Kuva: Fotolia

Yhtä varusmiestä ja kahta ammattisotilasta epäillään sotilasrikoksista Lohtajalla järjestetyssä ilmapuolustusharjoituksessa

13.02.2020 09:44 - Jussi Häkkilä

Puolustusvoimien pääesikunnan mukaan yhtä varusmiestä ja kahta ammattisotilasta epäillään sotilasrikoksista Lohtajalla viime vuoden toukokuussa järjestetyssä valtakunnallisessa ilmapuolustusharjoituksessa.

Puolustusvoimien pääesikunnan mukaan yhtä varusmiestä ja kahta ammattisotilasta epäillään sotilasrikoksista Lohtajalla viime vuoden toukokuussa järjestetyssä valtakunnallisessa ilmapuolustusharjoituksessa. 23:n millimetrin ilmatorjuntakanuunan ammus räjähti varusmiehen käsissä. Onnettomuudessa kanuunan ammuksia käsitellyt Panssariprikaatin varusmies sai lieviä vammoja. Esitutkinnan mukaan varusmies oli määräysten vastaisesti lyönyt ammusta toisella ammuksella vyöttäessään niitä. Lisäksi epäillään, että varusmiesten valvonta ja koulutus on ollut puutteellista. Epäiltyinä rikosnimikkeinä varusmiehen osalta on vaaran aiheuttaminen ja palvelusrikos ja kahden puolustusvoimien ammattisotilaan osalta palvelusrikos. Esitutkinnassa kuulusteltiin lisäksi neljää tapahtumapaikalla ollutta varusmiestä asianomistajina. Lisäksi esitutkinnassa kuulusteltiin kahta todistajaa. Asia on siirretty Panssariprikaatin komentajalle, joka päättää asian lähettämisestä syyttäjälle syyteharkintaa varten.

Lue myös: Kokkolan väylähankkeen ruoppauksen yhteydessä löytynyt sotilasräjähde

Kilpailut

Uusimmat