Lohtajan kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Helena Anttiroiko-Mehtälää haastattelee Jussi Häkkilä.
Suojelubiologi Outi Isokääntää Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Rasvamonttu kiertää tällä kertaa myötäpäivään Väliviirteellä Lohtajalla. Pajunpään Santtu harrastaa ralliautoilua ja pyörittää autotallissaan myös ala-aste ikäisten lasten Mutteripajaa Kokkolan 4H-yhdistyksen alaisuudessa. Pajassa värkätään omia ja erikoisiakin projekteja ja Santtu neuvoo tarvittaessa vierestä. Toiminta on ollut suosittua ja nuorten muut harrasteet ovatkin meinanneet jäädä välillä jopa taka-alalle. Omatkin pojat ovat innokkaasti touhussa mukana.12-vuotias Oskari hallitsee jo autohommatkin ja 2-vuotias Joel on puolestaan Rasvamonttu ohjelman tähän asti nuorin konemies! Hallissa on tällä hetkellä työnalla mm. mäkiauton muuttaminen sähköautoksi ja oman ralliauton olka-akselin remontti. Kurkataanpa mitä Mutteripajassa tapahtuu ja minkälainen on myös rallikalusto!
Kokkolan Lohtajalta katosi viime viikon keskiviikkona 68-vuotias Pauli Tuomaala.
Ilmavoimat järjestää ensi kuun alussa Ruska 21 -ilmaoperaatioharjoituksen.
Maavoimien vuoden tärkein sotaharjoitus Northern Forest 21 järjestetään ensi maanantaista alkaen Pohjois-Suomessa.
Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueella järjestetään valtakunnallinen ilmapuolustusharjoitus 17.-27. kuluvaa kuuta.
Puolustusvoimien pääesikunnan mukaan yhtä varusmiestä ja kahta ammattisotilasta epäillään sotilasrikoksista Lohtajalla viime vuoden toukokuussa järjestetyssä valtakunnallisessa ilmapuolustusharjoituksessa.
Noin 350 vapaaehtoista harjoittelee viikonloppuna sotilaallisia ja turvallisuuteen liittyviä taitoja PAUHA17 -harjoituksessa Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueella. Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Pohjanmaan maanpuolustuspiirin vt. piiripäällikkö Jani Pikkaraista haastattelee Jussi Häkkilä.